Kapetan Žiga Pavlin in soigralci so se izkazali na Poletni ligi. V petek bodo odigrali prijateljsko tekmo v Tivoliju proti Gradcu. Foto: SŽ Olimpija
Kapetan Žiga Pavlin in soigralci so se izkazali na Poletni ligi. V petek bodo odigrali prijateljsko tekmo v Tivoliju proti Gradcu. Foto: SŽ Olimpija

Zmaji so v petek ugnali Jeseničane s 4:1 in upravičili vlogo izrazitih favoritov. V finalu vsekakor niso bili favoriti, saj ima Beljak močno ekipo, kjer so na vseh ključnih položajih tuje okrepitve.

Beljačane vodi Rob Daum, njegov pomočnik pa je Marcel Rodman in so stari znanci Tivolija, saj so se z Olimpijo pomerili marca 2022 v nepozabnem četrtfinalu Lige IceHL. Zmaji so po zaostanku z 1:3 v zmagah izsilili sedmo tekmo, ki pa so jo izgubili z 1:4.

Sorodna novica Zmaji odlično končali uvodno tretjino in dobili derbi na Bledu

Zmaji po zaostanku bruhali ogenj
V 14. minuti finala je Beljak povedel, zadel je Elias Wallenta, a je že v naslednji akciji izenačil Miha Zajc, ki je navdušil že v polfinalu proti Jeseničanom z dvema zadetkoma. Jaka Sodja je v zadnji minuti prve tretjine poskrbel za vodstvo zmajev.

V drugi tretjini je Marcel Mahkovec povišal na 3:1. Najbolj pestro je bilo v zadnji tretjini. Benjamin Lanzinger je najprej znižal, a je takoj odgovoril Miha Beričič (izbran je bil za najboljšega igralca finalne tekme). Kapetan Žiga Pavlin je povišal na 5:2, Kevin Hancock je še vlil upanje Beljaku, a je Kristjan Čepon v zadnji minuti zadel prazno mrežo.

V vratih sta dobila priložnost oba vratarja Lukaš Horak in Luka Kolin.

Pavlin: V finalu smo še nagradili igro s petkovega derbija
"V finalu smo še nagradili igro s petkovega derbija. Večino tekme smo bili boljši. Imeli smo več priložnosti. Zmaga na tem turniju je pika na i dobrim predstavam. Gremo v pravo smer. Opazna je razlika med Ligo IceHL in med Alpsko ligo. Vseeno lahko gre veliko stvari narobe na derbijih, vendar smo mi svoje delo opravili brezhibno. Še vedno se lahko naučimo iz nekaterih napak," je povedal kapetan Pavlin.

Dva gola Jezovška nista bila dovolj
Železarji so zasedli zadnje mesto v Poletni ligi, potem ko so izgubili proti Fehervarju z 2:5. Dvakrat je zadel odlični Žan Jezovšek, ki je bil natančen že na petkovem večnem derbiju.


19. Poletna liga, Bled, finale:
SŽ OLIMPIJA - VSV BELJAK
6:3 (2:1, 1:0, 3:2)
400; Zajc 15., Sodja 20., Mahkovec 26., Beričič 45., Pavlin 51., K. Čepon 60.; Wallenta 14., Lanzinger 44., Hancock 57.

Za tretje mesto:
SIJ ACRONI JESENICE - FEHERVAR
2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Jezovšek 8., 22.; Bartalis 14., 41., Mihaly 25., Leclerc 33., 45.