Ivo Jan je pustil neizbrisen pečat v Gradcu. Najprej štiri leta kot igralec, nato pa še kot glavni trener. Foto: www.alesfevzer.com
Ivo Jan je pustil neizbrisen pečat v Gradcu. Najprej štiri leta kot igralec, nato pa še kot glavni trener. Foto: www.alesfevzer.com

Med vratarji je največ glasov dobil Danec Sebastian Dahm, v obrambi Šved Robin Weihager in Američan Matt Caito, v napadu pa Kanadčana Greg Day in Warren Norris ter seveda Jan. Eden najboljših slovenskih hokejistov po osamosvojitvi je za Gradec igral v sezonah 2001/02, 2003/04 in med letoma 2007 in 2009. Na 105 tekmah je prispeval natančno 105 točk. Leta 2014 je bil najprej pomočnik trenerja, nato pa je sredi sezone 2015/16 postal glavni trener, odšel je 15. decembra 2016. Avstrijski hokejisti pri Gradcu res igrajo obrombno vlogo, saj navijači niti enega niso izbrali v idealno postavo.

Lamoureux najboljši vratar Dunaja, Elik najboljši igralec Innsbrucka
Številni nekdanji asi Tivolija so v idealnih napadih klubov. Na Dunaju so za najboljšega vratarja razglasili Jeana-Philippa Lamoureuxa, ki je v sezoni 2011/12 blestel na Celovški 25. Olimpija je bila takrat v polfinalu Lige Ebel, osvojila pa je tudi državni naslov. V Innsbrucku je neizbrisen pečat pustil Todd Elik, ki je v sezoni 2006/07 prispeval izjemnih 98 točk, v idealnem napadu je tudi Hunter Bishop.

Bodo zmaji naslednjo sezono igrali v Ligi Ebel?
45-letni Jan te dni seveda razmišlja o popolnoma drugi temi. Vodstvo Lige Ebel si želi, da bi naslednje leto nastopalo 12 ekip. Po izstopu Znojma jih je le enajst in športni direktor Bolzana Dieter Knoll je že večkrat dal jasno vedeti, da se velika večina klubov strinja z vrnitvijo Olimpije, ki bo jeseni igrala v prenovljenem Tivoliju.

V torek skupščina kluba
Kotizacija sicer znaša 300.000 evrov, a v letošnji sezoni, ki je bila krizna za vse klube (Liga Ebel se je končala sredi četrtfinala zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19), bi se lahko zgodilo, da bi prijavnino oprostili. V torek bo v Tivoliju skupščina kluba in takrat bo že več jasnega. Predsednik Miha Butara in športni direktor Jože Kovač sta previdna.

Olimpija se je zelo okrepila. Prišli so Žiga Pance, Aleksandar Magovac, Jure Sotlar, Tadej Čimžar in finski vratar Paavo Hölsä. V Alpski ligi bo favorit za naslov, saj je kader širok in kakovosten. Liga Ebel je na precej višji ravni in težko se bo vmešati v boj za osmo mesto, ki še vodi v končnico.