45-letni Jan oziroma "Zeleni Ivo", kot ga kličejo ljubljanski navijači, je v svoji karieri večino časa igral za Olimpijo in z njo osvojil šest naslovov državnega prvaka.

Ivo Jan je po pestri igralski karieri uspešno prestopil v trenerske vode. Foto: www.alesfevzer.com
Ivo Jan je po pestri igralski karieri uspešno prestopil v trenerske vode. Foto: www.alesfevzer.com

Igral na Finskem, Švedskem, v Nemčiji, Švici in Avstriji
Poleg Olimpije je igral še v najboljših evropskih ligah (Finska, Švedska, Nemčija, Švica, Avstrija). Izjemen pečat je pustil tudi v slovenski hokejski reprezentanci, kjer uživa status enega najboljših slovenskih igralcev vseh časov. Slovenijo je zastopal na 11 svetovnih prvenstvih.

Po končani igralski karieri je stopil v trenerske čevlje in nabiral izkušnje v Olimpiji (2012–2014), Gradcu, Eispiraten Crimmitschau in Vipitenu. Bil je tudi selektor slovenske hokejske reprezentance. Zadnjih šest mesecev je deloval kot vodja mladinskega pogona HK SŽ Olimpije.

Jan: Navdušen sem nad vizijo kluba. Zdaj je treba zavihati rokave.
"V veliko čast in izziv mi je prevzeti mesto glavnega trenerja in vodje stroke tako urejenega kluba, kot je SŽ Olimpija. Predsednik in direktor sta mi predstavila, me prepričala in navdušila z vizijo razvoja kluba. V novi sezoni želimo napredovati pri vseh selekcijah in s člansko ekipo obraniti vse osvojene naslove ter se uvrstiti na finalni turnir celinskega pokala. Zdaj moramo zavihati rokave in začeti uresničevati zastavljene cilje,"
je povedal Jan, ki je na položaju nasledil Gregorja Polončiča.

Jože Kovač (levo) je direktorski položaj Olimpije prevzel nedavno. Nasledil je Tomaža Vnuka. Foto: www.alesfevzer.com
Jože Kovač (levo) je direktorski položaj Olimpije prevzel nedavno. Nasledil je Tomaža Vnuka. Foto: www.alesfevzer.com

Kovač: Stanje v klubu je urejeno. Naši cilji ostajajo visoki.
Zadovoljen je tudi direktor kluba Jože Kovač: "S predsednikom sva iskala človeka, ki bo združljiv z našo začrtano vizijo razvoja ljubljanskega hokeja in bo primeren tako za glavnega trenerja članske ekipe kot tudi za vodenje celotnega trenerskega kadra. Ivo Jan je legenda ljubljanskega kluba in slovenskega hokeja, poleg tega pa ima bogate igralske in trenerske izkušnje, s katerimi bo pomagal klubu preiti še na višjo raven. Stanje v klubu je urejeno, finančno stabilno, pridobili smo nekaj novih sponzorjev, organizacijsko se krepimo in se intenzivno pripravljamo na novo sezono kljub trenutnim izrednim razmeram. Naši cilji ostajajo izjemno visoki, kot se za prvake spodobi," je dejal Kovač.

Sezona 2019/20 se je zaradi pandemije novega koronavirusa končala predčasno. V lanski sezoni 2018/19 je Olimpija postala prvak Alpske lige, osvojila pa je tudi obe slovenski lovoriki, to je prvenstvo in pokal.