Blaž Tomaževič je odločil v Podmežakli. Foto: BoBo
Blaž Tomaževič je odločil v Podmežakli. Foto: BoBo

Madžari so v Tivoliju v četrtek zvečer izgubili z 1:3. Trener Mitja Šivic je na tribuni pustil Urbana Sodjo, Miho Brusa in Nika Širovnika. V prvi napad je postavil Andreja Hebarja, Jako Ankersta, Jako Šturma, Andreja Tavžlja in Žigo Urukala.

Pred 500 gledalci je v 9. minuti z lepim strelom s strani zadel novinec v ekipi Mirko Đumić. V nadaljevanju je igra večinoma potekala pred madžarskim golom, jeseniški vratar Žiga Kogovšek pa ni imel veliko dela.

V 32. minuti je v gneči pred vrati Erik Svetina povišal na 2:0. V zadnji tretjini je igra železarjev nekoliko padla, morda se je poznala tudi utrujenost in gostje so hitro preko Keegana Dansereau (zadel je tudi v Tivoliju) in Kovacsa uspeli izenačiti. Na 2:2 so poravnali le 19 sekund pred koncem tekme.

Sledil je podaljšek. Jeseničani so že prvi minuti prišli do zmage. Lepo diagonalno podajo Erika Svetine je izkoristil Blaž Tomaževič. Razmerje v strelih na vrata je bilo 33:18.

Jeseničani bodo naslednji teden igrali na tradicionalnem turnirju na Bledu. V četrtek se bodo najprej pomerili z mlado reprezentanco Slovenije, v soboto pa jih čaka že prvi derbi z Olimpijo.

Minimalni poraz zmajev v Beljaku
Zmaji so gostovali v Beljaku in izgubili z 0:1. Odločilni zadetek je dosegel nekdanji hokejist Dornbirna Kevin Schmidt po podaji Christofa Krompa tri minute pred koncem.


Pripravljalni tekmi:
SIJ ACRONI JESENICE - DUNAUJVAROSI ACELBIKAK
* 3:2 (1:0, 1:0, 0:2)
500; Đumić 9., Svetina 32., Tomažević 61.; Dansereau 48., Kovacs 60.
* - po podaljšku

BELJAK - SŽ OLIMPIJA
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Schmidt 57.