Andrej Tavželj bo bogate izkušnje delil z mladimi soigralci. Foto: www.alesfevzer.com
Andrej Tavželj bo bogate izkušnje delil z mladimi soigralci. Foto: www.alesfevzer.com

Šivic je po 12 sezonah zapustil Francijo. Osem sezon je bil igralec, zadnje štiri pa je treniral Grenoble.

"Na Jesenicah sem zrastel. Vsi vemo, kako kakovostni igralci so igrali za Jesenice. Nisem jim segel niti do kolen oz. do gležnjev. Velika čast in odgovornost je voditi ta klub," je v pogovoru za TV Slovenija pojasnil Šivic, ki na treningih računa na 25 igralcev.

Na preizkušnji so Žan Poklukar (Slavija Junior), Nik Širovnik (Landshut U-20), Bine Mašič (Hidria mladi), Mirko Djumić (Crvena zvezda), Žan Primožič (Kometa Brno U-19) in Patrik Rajsar (Hidria mladi).

Tavželj: Potrpežljivost bo vsekakor potrebna
Ključni bodo izkušeni igralci, ki jih je precej manj kot lani. Med branilci je ostal Andrej Tavželj, prišla sta napadalca Jaka Ankerst in Andrej Hebar. Ekipi se ni pridružil branilec Nik Pem, ki je končal kariero še pred 24. rojstnim dnem.

"Potrpežljivost bo vsekakor potrebna. Čutiti je veliko zagnanost. Imamo veliko potenciala v ekipi in to je zelo pozitivna stvar," je dejal Tavželj.

Pogačar: Čas je za več dejanj in manj obljub
Predsedniku Anžetu Pogačarju je v petih letih uspelo na novo zagnati hokej v Podmežakli, a je po porazu v finalu državnega prvenstva proti SŽ-ju Olimpiji konec aprila v Tivoliju napovedal odstop. Nasledil naj bi ga nekdanji okoljski minister Jure Leben, a po burnem poletju na Jesenicah ni bilo spremembe.

"Imamo večino reprezentantov selekcije do 20 let. Največ obetata letnika 1999 in 2000 in te igralce smo tukaj zbrali. Pomembno je, da bo zdaj več dejanj in manj obljub," je poudaril Pogačar, ki že dve leti neuspešno išče svojega naslednika na predsedniškem mestu.

Prvi derbi že 24. avgusta na Bledu
Prvi tekmec železarjev bo Dunaujvarosi Acelbikak v petek. Madžari bodo že v četrtek gostovali v Tivoliju.

Jeseničani bodo nato igrali na tradicionalnem turnirju na Bledu, kjer se bodo v četrtek, 22. avgusta, pomerili z mlado ekipo reprezentance Slovenije, v soboto, 24. avgusta, pa bodo odigrali prvi derbi z Olimpijo v novi sezoni. Na 16. Poletni ligi bodo sodelovali še Grenoble, Fehervar in Beljak.

Šivic: Velika čast in odgovornost je voditi ta klub

SIJ Acroni Jesenice 2019/20:

Vratarja:
Žiga Kogovšek
Urban Avsenik

Branilci:
Andrej Tavželj
Nik Grahut
Nejc Stojan
Žiga Urukalo
Gašper Korošec
Aljoša Crnovič
Žan Poklukar
Nik Širovnik
Bine Mašič

Napadalci:
Blaž Tomaževič
Jaka Sodja
Gašper Seršen
Andrej Hebar
Gašper Glavič
Miha Brus
Mirko Djumić
Žan Primožič
Urban Sodja
Jaka Ankerst
Jaka Šturm
Erik Svetina
Patrik Rajsar
Timotej Kočar