Anže Kopitar je na 18 tekmah letošnje končnice zbral 9 točk (3 goli in 6 podaj), lani je na 20 tekmah zbral 20 točk (8 + 12). Foto: Reuters
Anže Kopitar je na 18 tekmah letošnje končnice zbral 9 točk (3 goli in 6 podaj), lani je na 20 tekmah zbral 20 točk (8 + 12). Foto: Reuters
Jonathan Quick in Patrick Kane
Patrick Kane je na zadnjih dveh tekmah kar štirikrat premagal Jonathana Quicka. Foto: Reuters
Anže Kopitar sklenil sezono v Ligi NHL

Blackhawksi so tako dobili serijo s 4:1 in se bodo za naslov pomerili z Bostonom. Junak je bil Patrick Kane, ki je zabil tri gole, zadnjega v 12. minuti drugega podaljška.

Najdaljša tekma v zgodovini Kraljev
Los Angeles, ki še nikoli v svoji zgodovini ni igral 92 minut dolge tekme, se je nekajkrat rešil z roba prepada. Že po šestih minutah je zaostajal 0:2, a je v 44. minuti po golu Anžeta Kopitarja izenačil na 2:2.

Prvi točki Kopitarja v seriji
Kane je v 57. minuti s svojim drugim golom v večeru gostitelje popeljal v vodstvo s 3:2. Kopitar je bil udeležen tudi pri zadnjem letošnjem golu Los Angelesa. Vsega 10 sekund pred koncem rednega dela je namreč streljal, plošček se je odbil od Mika Richardsa in zletel v mrežo za 3:3. To sta bili sploh prvi točki Anžeta Kopitarja v seriji s Chicagom.

Kane: Premalo zbrani ob koncu rednega dela
"Bilo je tako čustveno, tako neverjetno. Prejeli smo gol le nekaj minut pred koncem rednega dela. Že smo premišljevali o finalu in bili premalo zbrani. Ta udarec se nam je poznal v prvem podaljšku, kjer nam igra nikakor ni stekla. V drugem podaljšku je bilo bolje, na srečo nam je uspelo. Zdaj imamo pred seboj naslednji cilj, na srečo se finalna serija začenja v naši dvorani," je bil zadovoljen Kane.

Sutter: Premagali so nas boljši
"V finalu konference nas je premagala najboljša ekipa v tej konferenci, k temu ni kaj dodati," je po porazu ostal trezen trener LA-ja Darryl Sutter in dodal: "Nismo naredili vsega, kar smo si želeli. Seveda sem razočaran, da smo izpadli, nisem pa razočaran nad igro in pristopom."

Liga NHL, konferenčni finale, zahod:
CHICAGO (1) - Los Angeles (5) - 4:1
4:3 (2:0, 0:1, 1:2) - v 2. podaljšku
Keith 4., Kane 6., 57., 92.; King 30., Kopitar 44., Richards 60. (Kopitar).
Obrambe: Crawford 33; Quick 31.
Vzhod:
BOSTON (4) - Pittsburgh (1) - 4:0
V odebeljenem tisku je izid v seriji. Igrali so na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Anže Kopitar sklenil sezono v Ligi NHL