Hokejisti New York Rangersov bodo lovili svoj 5. Stanleyjev pokal. Foto: Reuters
Hokejisti New York Rangersov bodo lovili svoj 5. Stanleyjev pokal. Foto: Reuters
Dominic Moore
Dominic Moore je dosegel edini gol na tekmi. Foto: Reuters

Edini zadetek je padel dve minuti pred koncem druge tretjine. Za vrati Canadiensov je bil Brian Boyle, ki je podal pred vrata, tam je bil osamljeni Dominic Moore, ki je zabil svoj tretji gol v letošnji končnici.

Najlepšo priložnost zapravil Vanek
Domači vratar Henrik Lundqvist ni imel veliko dela, saj je ustavil 18 strelov. Najbolj spektakularno obrambo je prikazal tik, preden so njegovi soigralci dosegli gol. Z živalskim refleksom je plošček po strelu Thomasa Vanka preusmeril v vratnico.

Lundqvist izenačil in podrl rekord
"Celotno tekmo smo igrali res dobro. Moja naloga je bila, da sem bil skoncentriran in polovil strele. Zdaj sem prvič v finalu Lige NHL, presrečen sem, zdaj je čas, da storimo še zadnji korak," je bil čustven Lundqvist, ki je devetič v končnici zaklenil vrata (izenačen klubski rekord), v končnici pa je slavil 42. zmago, s čimer je podrl klubski rekord Mika Richterja.

Suban nezadovoljen po izpadu
"Prav gotovo to ni razplet, ki smo ga pričakovali ali želeli. Danes so bili oni pač oportunisti. Zabili so gol, potem pa so se zaprli," je bil nezadovoljen hokejist Montreala P. K. Suban, ki je s 14 točkami najučinkovitejši branilec v letošnji končnici. Razmerje strelov sicer ne govori v korist njegovi izjavi, saj so gostitelji zbrali bistveno več strelov (32:18).

Kanada bo čakala vsaj še eno leto
Števec od zadnje kanadske ekipe, ki je osvojila Stanleyjev pokal se bo tako povišal na 22 let. Prav Montreal je bil leta 1993 zadnja ekipa iz Kanade, ki je osvojila naslov prvaka. V finalu Zahoda sta Los Angeles in Chicago.

Liga NHL, konferenčni finale, Vzhod:
NY RANGERS - Montreal - 4:2
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Moore 39.
Obrambe: Lundqvist 18; Tokarski 31.
Zahod, sobota ob 3.00:
LOS ANGELES - CHICAGO - 3:2
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Vrhunci 6. tekme New York Rangers - Montreal