24-letni Janny se je poleti iz Linza preselil v Kitzbühel. Foto: Facebook Liwest Black Wings Linz
24-letni Janny se je poleti iz Linza preselil v Kitzbühel. Foto: Facebook Liwest Black Wings Linz

V soboto je vstopil v igro na začetku druge tretjine in zbral 18 obramb. V 54. minuti ga je ukanil Steven McParland in Asiago je zmagal z 2:1.

Tragedija je pretresla celotno Avstrijo. Foto: EPA
Tragedija je pretresla celotno Avstrijo. Foto: EPA

Še isto noč se je zgodila tragedija v Kitzbühelu. 25-letnik je priznal, da je v noči s sobote na nedeljo ubil nekdanjo partnerico, njene starše, brata in njenega novega partnerja Jannyja. Napadalec je v priporu. Tamkajšnji mediji poročajo, da sta z umorjeno 19-letnico pred dvema mesecema končala razmerje.

Napadalec se je okoli 4.00 odpravil do hiše, kjer je nekdanja partnerica živela z družino. Dekle naj bi mu tam znova zatrdilo, da je njuna zveza končana. Čez dve uri se je znova vrnil in zgodba je dobila krvav epilog.

Branil je tudi v Ligi Ebel
Janny se je izkazal v mladinskih kategorijah Linza in v sezoni 2016/17 branil na 13 tekmah Lige Ebel, v sezoni 2017/18 pa je sedemkrat stal v vratih Črnih kril. Letos je prestopil v Kitzbühel, kjer si je obetal večjo minutažo.

"Florian je bil zelo umirjen, hitro se je vključil v ekipo. V našem klubu se je ustavil čas. Vsi smo ostali brez besed," je sporočil predsednik Kitzbühela Volker Zeh.

"Izgubili smo športnika, ki je bil del našega kluba dolga leta. Tudi zunaj ledenih ploskev je bil velik človek in izgubili smo dolgoletnega prijatelja. Preprosto ne morem verjeti, da se nikoli več ne bomo videli," je poudaril menedžer Linza Christian Perthaler.