Prizorišče petkratnega umora. Foto: EPA
Prizorišče petkratnega umora. Foto: EPA

Napadalec je v priporu. Lokalni mediji poročajo, da sta z umorjeno 19-letnico pred dvema mesecema končala razmerje.

Časopis Kurier navaja, da so se napadalec in njegova nekdanja partnerica ter njen novi partner srečali v mestu in se zapletli v prepir. Po navedbah očividcev je bil prepir kratek in ne posebej dramatičen, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Napadalec se je nato okoli 4. ure odpravil do hiše, kjer je nekdanja partnerica živela z družino. Dekle naj bi mu tam znova zatrdilo, da je njuna zveza končana, poroča hrvaški portal Index.

25-letnik je odšel domov, vzel bratovo orožje ter se okoli 5.30 vrnil k hiši nekdanje partnerice. Na vratih je ubil 59-letnega očeta nekdanje partnerice, nato še njeno 51-letno mater in 25-letnega brata. 19-letnica in njen novi fant sta bila v ločenem delu hiše, ki je bil zaklenjen, zato je napadalec tja splezal čez balkon in oba ubil.

"Danes zjutraj pred šesto uro je 25-letnik z območja Kitzbühela prišel na postajo in pozvonil. Ko so ga spustili noter, je na pult odložil pištolo in nož in rekel, da je pravkar ubil pet ljudi," je sporočil vodja preiskav na Tirolskem Walter Pupp.

Župan avstrijskega mesta, sicer znanega po smučarskem središču, Klaus Winkler, je sporočil, da so "vsi globoko pretreseni in užaloščeni".