Luka Kalan je zadel dvakrat v polno. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Kalan je zadel dvakrat v polno. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so redni del Alpske lige končali na osmem mestu in za tekmeca v kvalifikacijah za štiri četrtfinalna mesta dobili moštvo iz Vipitena, ki ga vodi slovenski selektor Ivo Jan. Južnotirolci so bili po velikem spodrslajju v soboto na domačem ledu le deveti, kar je Jeseničanom omogočilo prednost domačega terena.

Tega so na prvi tekmi unovčili. Jeseničani so imeli vseskozi premoč, več napadali, imeli lepe priložnosti, dvakrat tudi zadeli okvir vrat, a je bilo dolgo vse zaman, saj gola ni in bilo.

Gostujoča obramba na čelu z vratarjem Gianluco Vallinijem (na koncu je imel 31 obramb) je zdržala do 52. minute.

Brus preusmeril plošček v mrežo po podaji Tavžlja
Takrat pa je Jeseničanom vendarle uspelo premagati zgoščeno obrambo, uspešen je bil Miha Brus po podaji Andreja Tavžlja z leve strani. Zadetek je dal krila železarjem in pet minut pozneje so dokončno strli odpor tekmecev, ko je v polno zadel Luka Kalan. Unovčil je veliko napako gostov, Vallini je zapustil vrata, a je bil Kalan hitrejši, plošček je spravil mimo njega in ga zabil v prazno mrežo.

Kalan postavil piko na i v Podmežakli
Jan je moral tvegati, že skoraj dve minuti pred koncem je poslal na led šestega igralca, igro brez vratarja pa je 22 sekund pred koncem izkoristil Kalan in s strelom prek celotnega igrišča postavil končnih 3:0.

Druga tekma bo v četrtek ob 20.00 v Vipitenu, ko si lahko slovenski prvaki že zagotovijo četrtfinale, nato pa bodo čakali na izbiro tekmecev.

KVALIFIKACIJE ZA ČETRTFINALE,

Prve tekme:
SIJ ACRONI JESENICE (8) - VIPITENO (9)
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
900; Brus 52., Kalan 57., 60.

LUSTENAU (6) - GARDENA (11)
6:3 (1:2, 2:1, 3:0)

FELDKIRCH (7) - CORTINA (10)
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

RITTEN (5) - KITZBÜHEL (12)
6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Igrajo na dve zmagi. Druge tekme bodo v četrtek, morebitne tretje pa v soboto.

Četrtfinale na štiri zmage se začenja 18. marca. Pustertal, SŽ Olimpija,
Salzburg mladi in Asiago so že v četrtfinalu.