Ekipa Bahrain-Merida bo na Poljskem računala na štirih slovenske kolesarje. Foto: EPA
Ekipa Bahrain-Merida bo na Poljskem računala na štirih slovenske kolesarje. Foto: EPA

Mož za generalno razvrstitev bo Italijan Domenico Pozzovivo, Domen Novak pa eden ključnih pomočnikov. Ekipo Bahrain-Meride sestavljajo Slovenci Mohorič, Tratnik, Novak in Luka Pibernik, Pozzovivo, Avstrijec Herman Pernsteiner in Tajvanec Čun Kai Feng.

Zaključni krogi prinašajo dodaten stres
"Dirka po Poljski je zmeraj zelo dinamična. Ves čas moraš biti osredotočen. Zaključni krogi prinašajo dodaten stres, lahko ti odnesejo visoko uvrstitev ali pa ti jo prinesejo. Na Poljsko gremo z močno in motivirano ekipo. Mohorič in Tratnik prihajata z Dirke po Franciji, kjer sta pokazala dobro formo. Drugi fantje prihajajo s priprav. V prvi, drugi in tretji etapi bomo stavili na Mohoriča. Ves čas bomo ščitili Domenica in mu pripravljali teren za četrto, peto, šesto in sedmo etapo. Naš cilj je, da končamo v top 3. Naš drugi adut bo Mohorič. Novak, Tratnik in Pernsteiner bodo imeli ključne vloge pri podpori Mateja in Domenica," je razložil športni direktor Bahrain-Meride Vladimir Miholjević.

Na poljskih cestah bosta dirkala tudi Simon Špilak (Team Katusha Alpecin) in Luka Mezgec (Mitchelton-Scott). Ta bo takoj po koncu sedemdnevne dirke odpotoval na evropsko prvenstvo v Alkmaar. Tam bo nastopil tudi Pibernik, ki je skupaj z Novakom in Mezgecem v ožjem krogu za nastop na Vuelti.