Primož Roglič je imel v Baskiji težave z mišico za kolenom. Foto: AP
Primož Roglič je imel v Baskiji težave z mišico za kolenom. Foto: AP

Olimpijskemu prvaku konec tedna ni uspelo ponoviti lanske zmage na Dirki po Baskiji. Že pred dirko je čutil bolečine v mišici za kolenom, a tega ni obešal na veliki zvon. Roglič je dobil uvodni kronometer, toda v nadaljevanju ni več bil pravi Primož, kot ga poznamo.

"Med dirko ni bilo nič bolje. Težko je, ko pri vsakem obratu čutiš neko bolečino. Na koncu mi je vse skupaj pobralo precej moči. Poskušal se bom spočiti, pozdraviti in potem novim izzivom naproti," je v pogovoru za TV Slovenija povedal 32-letnik.

Tako sta zdaj močno vprašljivi dirki v Ardenih, po katerih bi si Roglič tako ali tako vzel daljši premor. V pripravah na Dirko po Franciji, ki se bo začela 1. julija, je imel slovenski as v načrtu le še 74. dirko po Dofineji od 5. do 12. junija.

Mohorič na dva, Pogačar na en spomenik
V nedeljo je na sporedu tretji spomenik sezone – 257,5 km dolga dirka po severnem peklu kock od Pariza do Roubaixa. Od Slovencev bo tam nastopil Matej Mohorič.

Sledi Valonska puščica s Tadejem Pogačarjem in Mohoričem, nato pa 24. aprila četrti spomenik sezone Liege–Bastogne–Liege. Tudi tam bosta nastopila Pogačar in Mohorič.

Tratnik v mislih že pri Giru
V nedeljo je bil v opazni vlogi tudi Jan Tratnik, ki je kljub tehničnim težavam na Dirki Amstel Gold Race zasedel 12. mesto. "Na dirko sem prišel motiviran za dober rezultat. Imeli smo močno ekipo, z več pripravljenimi scenariji. Žal sem imel na tej dirki kar nekaj smole, saj sem med dirko dvakrat menjal kolo in ravno takrat se je tempo v glavnini močno navil, kar je pomenilo, da sem porabil veliko energije, da sem prišel nazaj. Na koncu žal nisem imel moči," je na svoji speltni strani zapisal Tratnik.

V sredo bo nastopil še na Brabantski puščici, nato pa se vrača domov, kjer bo opravil še zadnje priprave za Giro. Dirka po Italiji se bo začela 6. maja.

Roglič potegnil črto pod Baskijo