Alberto Contador je med redkimi kolesarji, ki je osvojil vse tri tritedenske dirke na svetu: po Franciji, Italiji in Španiji. Foto: EPA
Alberto Contador je med redkimi kolesarji, ki je osvojil vse tri tritedenske dirke na svetu: po Franciji, Italiji in Španiji. Foto: EPA

26-letni kolesar ima pogodbo z Astano do konca leta 2010. Pri kazahstanskem moštvu so pohiteli in Špancu ponudili novo bogato pogodbo, po kateri bi dvakratni zmagovalec Toura pri Astani ostal vse do leta 2014. Njegov brat in menedžer Fran Contador je možnost podaljšanja že zavrnil: "Možnost podaljšanja pogodbe sva že zavrnila, njegova prihodnost in odločitve nikakor niso povezane z denarjem."

Fran: "Brat se mora odpočiti"
Starejši brat se je še enkrat spomnil neugodnega položaja v Astani, ko dolgo časa niso bila znana razmerja med Albertom in Lanceom Armstrongom: "Zaradi teh dogodkov je bila sezona za mojega brata predvsem psihološko izjemno naporna. Za dobro njegove prihodnosti potrebuje mir, da se odpočije."

Bo za Astano sploh vozil v sezoni 2010?
Armstrong, njegov tekmec znotraj Astane, je medtem že sporočil, da bo ustanovil svojo ekipo RadioShack, kar pa bratov Contador vseeno ni prepričalo, da bi ostala v Astani. "Prav ničesar nimava proti Kazahstanu ali Kazahstancem, prav nasprotno, a razmišljati moram za dobro mojega brata. Trenutno so stvari preveč zapletene. Moram najti pravo rešitev za zadnje leto Albertove pogodbe," je za francoski športni časnik L'Equipe še povedal Fran Contador. Mar to pomeni, da že išče rešitve, kako Astano zapustiti pred koncem sezone 2010?