Čebele bodo zdaj vadile posamezno. Foto: Organizator/Team Jumbo Visma
Čebele bodo zdaj vadile posamezno. Foto: Organizator/Team Jumbo Visma

Nekateri bodo morali v karanteno, nekateri bodo treninge v Španiji nadaljevali individualno, drugi pa bodo odpotovali domov.

Ekipa je v mehurčku začela skupno trenirati v torek, popoldne pa se je predstavila javnosti. Stiki so bili omejeni, tudi jedli so ločeno, a vse to ni pomagalo, da bi bili danes zjutraj na testiranju na novi koronavirus vsi izvidi testov negativni.

Sorodna novica Roglič: "Zame bi bilo lepo že, da bi končal Tour." In šel še na Vuelto.

Na to možnost so bili pripravljeni
"Scenarij sodnega dne se je uresničil," je dejal vodja ekipe Mathieu Heijboer in dodal: "To je scenarij, na katerega smo bili pripravljeni. Že pred tem smo se odločili, kako ravnati v takšnem položaju, prekinitev skupnih treningov pa je najboljša možnost za preprečevanje nadaljnjega širjenja."

"Zdravje naših kolesarjev in osebja je naša glavna skrb. Vnovič se je potrdilo, da je organiziranje tovrstnih dejavnosti v teh časih izjemno zahtevno. Zdaj moramo zagotoviti kolesarjem, da bodo v okviru možnosti lahko nadaljevali priprave na sezono. Škoda, vendar je to edina prava izbira," pa je za spletno stran ekipe povedal športni direktor Merijn Zeeman.