Remco Evenepoel se bo v letu 2024 preizkusil na Touru. Foto: EPA
Remco Evenepoel se bo v letu 2024 preizkusil na Touru. Foto: EPA

23-letni zvezdnik belgijskega kolesarstva s preteklo sezono ni povsem zadovoljen, saj je imel veliko težav. Pripravo na zadnje dejanje sezone, Dirko po Lombardiji, so motile govorice o združitvi njegove ekipe Soudal Quick Step z Jumbom Vismo, predtem pa je imel zdravstvene težave.

"Mislil sem, da se bom tri tedne v miru pripravljal na Lombardijo, a ni bilo tako. Vsekakor ni bilo optimalno. Te govorice se niso kar tako pojavile. Bilo je nekaj na tem, a težko kar koli komentiram, saj nisem vedel ničesar," je za Sporzo povedal Evenepoel.

"To je bilo neprijetno in negotovo obdobje. Dirkaš v dresu Soudal Quick Stepa, vendar ne veš, ali boš dres nosil tudi prihodnje leto. Toda zdaj se je na srečo vse končalo," je dodal in še enkrat poudaril, da ostaja v svojem zdajšnjem moštvu, potem ko so ga nekatere govorice selile v Ineos.

Ko je potegnil črto pod sezono, je dejal, da je ne more oceniti za popolnoma uspešno. Zaradi covida je, ko je nosil rožnato majico, predčasno končal Dirko po Italiji, obžaluje pa, da se ni optimalno pripravil na Dirko po Španiji, na kateri je neuspešno branil skupno zmago, potem ko si je v 13. etapi s ciljem na sloviti Tourmalet privozil velik zaostanek.

Na Giru in Vuelti je letos skupaj dobil pet etap, v Španiji pa tudi osvojil pikčasto majico za najboljšega hribolazca. Postal je svetovni prvak v kronometru in državni prvak v cestni dirki, osvojil pa je klasiko San Sebastian, spomenik Liege–Bastogne–Liege in Dirko po Združenih arabskih emiratih.

V prihodnji sezoni bo glavni cilj Dirka po Franciji, na kateri bo nastopil prvič. "Vse bo usmerjeno v julij. Etapna zmaga bi bila super. Potem želim videti, koliko časa bom lahko sledil kraljema Toura, Vingegaardu in Pogačarju. Ko bomo prišli v Nico (cilj Dirke po Franciji bo prihodnje leto v Nici in ne, kot je to v navadi, v Parizu, ki bo v pripravah na olimpijske igre, op. a.), pa bomo videli, kam sodim," je še povedal.