Štirikratni zmagovalec Dirke po Franciji je lani na treningu z veliko hitrostjo priletel v zid in se huje poškodoval, zlomil si je desno stegnenico, komolec in nekaj reber, zdaj pa je po intenzivni rehabilitaciji pripravljen na naslednji korak proti osvojitvi novega naslova na julijski Dirki po Franciji.

"To leto je za zdaj potekalo odlično, ampak kljub temu ne smem imeti previsokih pričakovanj. Še vedno sem kar daleč od forme, ki sem jo imel lani na treningu pred dirko kriterija Dauphine. Potreboval bom nekaj časa, da bom znova v taki pripravljenosti," je za spletno stran Ineosa povedal Froome.

34-letnik je dejal, da je že več mesecev razmišljal le o vrnitvi na tekmovanja. "Veliko olajšanje je že sama vrnitev v kolesarsko karavano. Zdi se mi, da sem dobil drugo priložnost za profesionalno dirkanje, potem ko sem doživel tako nesrečo. Tega ne jemljem kot nekaj samoumevnega," pravi Britanec.

Tadej Pogačar

Novembra je prestal zadnjo operacijo, ko so mu iz kolka odstranili metalno ploščo, iz komolcev pa vijake, kar mu je omogočilo, da je lahko znova začel trenirati na vso moč.
Pretekli mesec je bil tudi na Kanarskih otokih, kjer je sodeloval na prvem pripravljalnem taboru svoje ekipe, kjer se je veliko posvečal pridobivanju moči v desni nogi.

Sedemdnevna dirka po Združenih arabskih emiratih, ki se bo začela v nedeljo, je po Froomovem mnenju idealen preizkus njegove pripravljenosti. "To bi moral biti dober kraj za testiranje mojih nog in za vrnitev v karavano," je prepričan Britanec, ki upa, da bo lahko pripomogel k dobremu ekipnemu rezultatu.