Primož Roglič Foto: www.alesfevzer.com
Primož Roglič Foto: www.alesfevzer.com

Poleg tega bodo v trajno last prejeli tudi kolesarsko čelado. Fundacija bo poskrbela za varnost tistih, ki že imajo kolo, saj je objavila tudi razpis za 90 kolesarskih čelad, ki jih bodo mladi prejeli v trajno last. S tem Fundacija Primoža Rogliča aktivno spodbuja zdrav življenjski slog in omogoča mladim dostop do športnih dejavnosti, zlasti kolesarstva, s ciljem popularizacije kolesarstva v Sloveniji.

Sorodna novica "V kolesarstvu je veliko dirk, tako da izzivov ne zmanjka. Zagotovo Tour, še Švica ..."

"Vesel sem, da lahko otrokom ponudimo možnost. Ni pomembno kaj bodo v življenju počeli kasneje, ampak je naša odgovornost, da jih navdušimo za zdrav življenjski slog in vse kar nam lepega šport lahko ponudi," je dejal Primož Roglič in dodal: "Vse je možno, če se potrudijo in vztrajajo."

Eden izmed ključnih projektov Fundacije je bila dobrodelna kolesarska vožnja "Zlati krog", kjer je sodelovalo 250 kolesarjev, ki so s štartnino podprli poslanstvo Fundacije. Zbrana sredstva so bila namenjena nakupu koles in čelad za mlade kolesarje iz socialno ogroženih družin, razpis pa je objavljen na spletni strani Fundacije ( www.primozroglic.com/fundacija-primoz-roglic/ ).

Prijavo lahko starši ali skrbniki oddajo do 15. decembra 2023, pri čemer je med drugim potrebno Primožu Rogliču napisati pismo ali narisati risbo. Enega prejemnika bo izbral sam Primož Roglič.

S številnimi projekti in dejavnostmi Fundacija podpira mlade športne talente, ki se soočajo z različnimi izzivi. Njen cilj je ustvariti okolje, kjer se lahko mladi razvijejo in jih navdihuje, da verjamejo vase ter sledijo svojim sanjam, tako kot to počne Primož Roglič.

Fundacija ima dve glavni poslanstvi: podpora mladim športnikom in promocija kolesarstva kot zdravega načina življenja. Deluje izključno na prostovoljni bazi, sredstva pa zbirajo z dražbami, neposrednimi donacijami in SMS donacijami. Primož Roglič prispeva največ iz svojega zaslužka.