Za Remcom Evenepoelom je izjemna sezona, najuspešnejša v karieri. Foto: EPA
Za Remcom Evenepoelom je izjemna sezona, najuspešnejša v karieri. Foto: EPA

"Za zdaj ne morem potrditi, kaj bo naslednje leto moj glavni cilj. Čakamo na potrditev tras za Giro in Tour, ko bomo natančno vedeli, kakšne bodo etape, se bomo dokončno odločili," je povedal belgijski as, ki tako še ni potrdil govoric in svojih namigov, da je bližje nastopu na Dirki po Italiji, ki naj bi vsebovala tri kronometre, kot pa Diki po Franciji, je poročal cyclingnews.com.

"Načeloma je naš načrt nastop na Giru, veliko pa bo odvisno od števila kronometrskih kilometrov. Je pa moja želja, da zmagam na vseh treh največjih dirkah," je dodal Evenepoel, ki je letos že dobil svoj prvi "grand tour", Vuelto, poleg tega in naslova svetovnega prvaka pa se lahko pohvali tudi z zmago na spomeniku Liege-Bastogne-Liege. Naslednje leto zmage v Španiji ne namerava braniti, osredotočil se bo na svetovno prvenstvo, saj želi postati prvak tudi v kronometru.

Še ena stvar, ki jo je Evenepoel zagotovo izključil, je zapustitev ekipe QuickStep-AlphaVinyl. V preteklem mesecu so se pojavile govorice, da mu velike denarce ponujajo pri ekipi Ineos Grenadiers, a prestop sta šef QuickStepa Patrick Lefevere in kolesar sam zanikala. "Če bo šlo vse po načrtih, bom svojo pogodbo izpolnil do konca, se pravi do leta 2026. Skupaj smo dve leti gradili zgodbo, tega dela ne bom kar tako zavrgel," je pristavil Evenepoel, ki je drugič v karieri dobil nagrado za najboljšega kolesarja v Belgiji.