Alejandro Valverde je mavrično majico svetovnega prvaka oblekel lani v Innsbrucku. Foto: Reuters
Alejandro Valverde je mavrično majico svetovnega prvaka oblekel lani v Innsbrucku. Foto: Reuters

"Škoda, da ne bom mogel na Giro. Poslušati moram svoje telo, ki še ni stoodstotno pripravljeno na tritedenske napore. Želim se uspešno pozdraviti in biti maksimalno pripravljen na drugi del sezone," je sporočil zvezdnik ekipe Movistar.

Valverde, ki je naslov cestnega svetovnega prvaka osvojil lani v Innsbrucku, je doslej le enkrat tekmoval na Dirki po Italiji, in sicer leta 2016, ko je končal na tretjem mestu. Glede na to, da na Giru ne bo niti Britanca Chrisa Frooma, ki se želi posvetiti nastopu na Tour de Francu, je Primož Roglič zdaj med glavnimi favoriti za skupno zmago po Italiji.

Na stavnicah je Roglič povsem pri vrhu. Spletna stran Bwin ga uvršča na drugo mesto tik za Tomom Dumoulinom, ki je Giro dobil pred dvema letoma, ob tem da ima Nizozemec kvoto 3,25, Roglič pa 3,5. Sledita jima Britanec Simon Yates s 4,25 in Kolumbijec Egan Bernal (4,75). Podobna razmerja imajo tudi druge stavniške hiše, ki med glavne kandidate uvrščajo še Britanca Gerainta Thomasa in Italijana Vincenza Nibalija.