24-letni Maikel Zijlaard na poti do prve zmage na dirkah Svetovne serije. Foto: EPA
24-letni Maikel Zijlaard na poti do prve zmage na dirkah Svetovne serije. Foto: EPA

Tretje mesto je zasedel Francoz Julian Alaphilippe (Soudal Quick Step), ki je po zavitih mestnih ulicah zaostal dve sekundi za zmagovalcem. Ta je izkoristil suho cesto na začetku startne liste in poskrbel za slavje švicarske ekipe Tudor na domačem prizorišču.

Pozneje je občasno pršil dež, cesta pa je postala spolzka. Scott je startal med zadnjimi in bil za las prepočasen za zmago.

Najboljši izmed dveh Slovencev na dirki je bil Matevž Govekar (Bahrain Victorious), na 13. mestu je dosegel pet sekund slabši izid od Zijlaarda. Še sekundo večji zaostanek je imel Jan Tratnik (Visma Lease a Bike), prolog je končal na 29. mestu. Idrijčan je uvod na tej dirki dobil leta 2019.

"Zmagati v Švici, v švicarski ekipi, je nekaj neverjetnega. Občutek sem imel, da sem svojo nalogo opravil dobro, a startal sem povsem na začetku, tako da sem nato dve uri trpel zaradi stresa, ko sem opazoval vožnje drugih," je bil zadovoljen Zijlaard.

Šestdnevna preizkušnja v Švici se bo končala v nedeljo. Najzahtevnejši bosta četrtkova tretja in sobotna peta etapa. Lansko zmago brani Britanec Adam Yates (UAE Team Emirates), ki je bil za uvod 47. (+0:08).

Zijlaard zmagal na prologu Dirke po Romandiji