Nesrečni Fabio Jakobsen (fotografija je arhivska) se vrača na dirke. Foto: EPA
Nesrečni Fabio Jakobsen (fotografija je arhivska) se vrača na dirke. Foto: EPA

24-letni Jakobsen je 6. avgusta na Dirki po Poljski po nepremišljeni potezi rojaka Dylana Groenewegna padel in trčil ob ograjo v ciljnem sprintu, zdravniki pa so se nekaj dni celo boril za njegovo življenje.

Jakobsen je v zadnjih osmih mesecih prestal številne operacije obraza, na kolo pa se je vrnil konec novembra lani. Vmes je moral večkrat prekiniti trening zaradi zdravstvenih posegov, v zadnjih tednih pa je nemoteno treniral z moštvom Deceuninck-Quick-Step, ki ga je prijavilo za Dirko po Turčiji.

Največji dosežek: Še vedno ljubim kolesarstvo
"Dosegel sem že enega od ciljev; da se vrnem na dirke profesionalne ravni. Naslednji cilj je dobiti kakšno dirko. Vseeno pa menim, da je moj največji dosežek, da še vedno ljubim kolesarjenje ne glede na to, kaj se je zgodilo," je Jakobsen dejal v posnetku za belgijsko moštvo.
"Gre mi kar dobro, trenutno se posvečam fizični pripravi. Res je lepo, da sem znova del profesionalnega kolesarstva. Trenirati z moštvenimi kolegi, preživljati čas z njimi, jesti za isto mizo, to so tiste malenkosti, ki so zdaj zame zelo posebne," je še dodal 24-letnik.

Upa, da bo lahko v prihodnosti dosegel raven, na kateri je že bil kot eden najbolj nadarjenih sprinterjev v karavani. V karieri je zmagal na 18 dirkah.

Groenewegnu se kazen izteče sredi maja
Medtem ko je moral Jakobsen več kot osem mesecev čakati na vrnitev v karavano po poškodbi, bo moral Groenewegen (Jumbo Visma) na iztek devetmesečne kazni počakati še mesec dni, preden se bo podal na dirko po Madžarski od 12. do 16. maja.