Primož Roglič je prvi favorit stavnic. Takoj za njim je njegov moštveni kolega Tom Dumoulin. Sledita Richard Carapaz in Thibaut Pinot. Foto: EPA
Primož Roglič je prvi favorit stavnic. Takoj za njim je njegov moštveni kolega Tom Dumoulin. Sledita Richard Carapaz in Thibaut Pinot. Foto: EPA

Jumbo Visma bo na Vuelti nastopila z izjemno močno ekipo, saj so poleg Rogliča, ki bo nosil številko 1, prijavili še Georgea Bennetta, Toma Dumoulina, Roberta Gesinka, Lennarda Hofstedeja, Seppa Kussa, Paula Martensa in Jonasa Vingegaarda. Od lanskega zmagovitega osmerca se vračajo Kuss, Gesink in Hofstede.

Športni direktor Jumbo Visme Grischa Niermann je poudaril, da se bo razdelitev vlog med obema kapetanoma – Rogličem in Dumoulinom – postopoma pokazala med dirko samo.

"Šele med dirko po Španiji bo postalo jasno, kdo bo naš favorit, naš glavni adut. Naše moštvo bo dirko začelo z dvema favoritoma za skupno zmago, eden od njiju je lanski zmagovalec. To pomeni, da bodo oči drugih ekip uprte v nas. Tega se zavedamo," je dejal Niermann.

"Zato moramo pripraviti dober načrt, kako priti do najboljše predstave. Osebno menim, da imamo zelo močno ekipo z dvema kapetanoma, ki sta oba naša prioriteta. Drugi fantje bodo dirkali v podporo Primožu in Tomu," je poudaril športni direktor Jumbo Visme.

Nemec meni, da kolesarje čaka zelo težka trasa: "Že prve tri etape so gorske, tako da moramo biti močni že čisto na začetku. Šesta etapa bo kmalu za tem. Po mojem mnenju je šesta kraljevska, saj je cilj na vrhu Tourmaleta. Seveda so še druge težke etape, a sam menim, da je najpomembnejši teden Vuelte prvi teden."

Bahrain McLaren bo ob Mohoriču in Boletu nastopil z Wouterjem Poelsom, s Santiagom Buitragom, Scottom Daviesom, Kevinom Inkelaarjem, z Dylanom Teunsom in s Fredom Wrightom.

Kapetani ekip in glavni tekmeci Rogliča in Dumoulina bodo Richard Carapaz (Ineos), Enric Mas (Movistar), Jhoan Esteban Chaves (Mitchelton Scott), nato pa še Thibaut Pinot (Groupama FDJ), Guillaume Martin (Cofidis), Alex Aranburu (Astana), Rui Costa (UAE Emirates), Dan Martin (Israel Start-up), Alejandro Valverede (Movistar), Poles ... Za Ineos bo nastopil tudi zmagovalec Vulete v letih 2011 in 2017 Chris Froome.

Dirka se bo začela v torek in se po 18 etapah končala 8. novembra.