Jure Robič je po več kot devetih dneh lahko mirno stopil s kolesa. Foto: www.raceacrossamerica.org
Jure Robič je po več kot devetih dneh lahko mirno stopil s kolesa. Foto: www.raceacrossamerica.org

Slovenski kolesar je na vzdržljivostni dirki povedel že na samem začetku. Čeprav je imel med dirko veliko težav z neprespanostjo, je zbral dovolj moči za odmeven podvig. Njegova zmaga je bila več kot prepričljiva. Zasledovalca Fabio Biasiolo in Chris MacDonald sta imela več kot 12 ur zaostanka.

"Letos je bilo veliko težje kot lani. Več je bilo vzponov, temperatura je bila višja," je na cilju povedal zmagovalec, ki se je še komaj držal na nogah. "Nisem bil pripravljen na tako visoke temperature. V Sloveniji je v povprečju temperatura okoli 25 stopinj Celzija, že prvi dan dirke pa je bilo 25 stopinj Celzija," je nadaljeval Robič.

Na dirki je nastopil tudi Marko Baloh, ki je zaradi pljučnice predčasno odstopil. Poleg Baloha še en favorit za končno zmago ni zdržal peklenskih pogojev. Mike Trevino je imel že kmalu po štartu želodčne težave, nato pa je še padel in si poškodoval ramena.

Robič je tako ponovil lanski uspeh. Veliko zaslug ima tudi spremljevalna ekipa, ki je Robiču stala ob strani v najhujših trenutkih.