Gianni Moscon iz ekipe Sky je zmagovalec Dirke po Guangšiju. Foto: EPA
Gianni Moscon iz ekipe Sky je zmagovalec Dirke po Guangšiju. Foto: EPA

Kolesar Skya, italijanski državni prvak v kronometru, je v zadnji, šesti etapi, ki jo je odločil skupinski sprint, brez težav zadržal devet sekund prednosti pred Avstrijcem Felixom Grossschartnerjem in se veselil osme zmage v karieri, pete letošnje.

Odločilni korak je Moscon, ki so ga letos izključili z Dirke po Franciji, naredil z zmago v kraljevski četrti etapi. Moscon je po dirki razkril načrte za naslednje leto in pravi, da bo prvič nastopil na Dirki po Italiji, kjer pa ne bo dirkal na skupno razvrstitev, ampak se bo osredotočil na posamezne etape.

S solidnim rezultatom se bo v domovino vrnil tudi Jan Polanc (UAE Emirates). V zadnji etapi, ki jo je dobil Danec Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) pred Nemcema Pascalom Ackermannom in Rüdigerjem Seligom, je zasedel 18. mesto, dirko pa končal na enajstem, njegov zaostanek za zmagovalcem je znašal 28 sekund. Luka Mezgec dirke ni končal, odstopil je pred zadnjo etapo.

V svetovni seriji je bilo že pred zadnjo dirko jasno, da jo bo dobil Britanec Simon Yates pred Slovakom Petrom Saganom in Špancem Alejandrom Valverdejem. Nikogar od treh ni bilo na Kitajskem. Primož Roglič je zasedel 11. mesto.

Tadej Pogačar, ki se bo naslednje leto preselil v ekipo svetovne serije UAE Emirates, je sezono končal z nastopom na dirki za japonski pokal v Ucunomiji. Zasedel je 11. mesto, za zmagovalcem Avstralcem Robertom Powerjem je zaostal dve minuti in 26 sekund, v cilj 144 kilometrov dolge preizkušnje je prišel v času osmouvrščenega.

Žiga Ručigaj in Žiga Jerman sta bila med številnimi kolesarji, ki niso prišli do cilja.