Klemen Štimulak je novi državni prvak v kronometru. Foto: KZS/Marjan Kelner
Klemen Štimulak je novi državni prvak v kronometru. Foto: KZS/Marjan Kelner
Štimulak državni prvak v kronometru

Konkurenca je bila izredno slaba, saj prvenstvo ni bilo v koledarskem terminu Mednarodne kolesarske zveze, tako da so imeli najboljši slovenski kolesarji obveznosti po svojih klubih. Tako so v konkurenci elite nastopili le trije tekmovalci Adrie Mobila. Drugo mesto je zasedel Matej Mugerli, tretje pa Kristijan Fajt.

Vsi so bili hitrejši od mlajših članov, pri katerih si je naslov državnega prvaka priboril lanski svetovni mladinski prvak v cestni vožnji Matej Mohorič (Sava), ki je izkoristil smolo Jana Polanca, ki je na poti doživel okvaro kolesa.

Štimulak naslova ni pričakoval
"Konkurenca res ni bila pretirano huda, a naslova vendarle nisem pričakoval, bolj lahko rečem, da sem nanj upal, saj je že moje starejše kolege v ekipi težko premagati. Ponosen sem, da sem se že prvo leto v članski majici okitil z majico državnega prvaka. Za kronometer nisem poseben specialist, a poskušam biti kompleten kolesar, tako da ne morem reči, da ga ne treniram. Zmaga je pokazatelj dobre forme pred dirko po Sloveniji, na kateri bom pomočnik Tomažu Nosetu in Radu Rogini. Za kronometer na svetovnem prvenstvu sicer imam ambicije, a najbrž bo imelo kar nekaj kolesarjev, ki danes niso nastopili, prednost," je po zmagi dejal Štimulak, novi prvak, doma iz okolice Celja.

Pri ženskah si je naslov priborila Sara Frece (Polet).

Štimulak državni prvak v kronometru