Bo Dirka Pariz–Nica tudi tokrat minila v znamenju slovenskega zmagoslavja? Primož Roglič je bil zmagovalec te enotedenske preizkušnje leta 2022, Tadej Pogačar pa lani. Foto: MMC RTV SLO
Bo Dirka Pariz–Nica tudi tokrat minila v znamenju slovenskega zmagoslavja? Primož Roglič je bil zmagovalec te enotedenske preizkušnje leta 2022, Tadej Pogačar pa lani. Foto: MMC RTV SLO

"Za zdaj vse v redu. Med dirko še kar malo sledim rumenim, po vseh teh letih se moram tudi sam navaditi na te nove barve. Za zdaj se predvsem uigravamo, ker po vseh teh letih, ko dirkaš z enimi in istimi, je precej drugače kot zdaj s popolnoma novo ekipo, novimi ljudmi. Tudi to je naše glavno vodilo, da se poskusimo dobro uigrati in pridobiti zaupanje drug drugega," je povedal za TV Slovenija.

Roglič je bil osem sezon pri "rumenih" Nizozemcih in ekipi Jumbo Visma (zdaj Visma Lease a Bike), ki jo je popeljal do statusa najboljše kolesarske ekipe na svetu. Spletel je številna prijateljstva, še vedno se tudi ustavi pri nekdanjih kolegih. A čas je za nove podvige z ekipo Bora Hansgrohe. Želi upravičiti številko ena, ki jo ima na kolesu, saj je na dirki zmagal pred dvema letoma:

Sorodna novica De Kleijn prvič slavil med elito; futuristične čelade Visme na kronometru
Mezgec: Groenewegen potrebuje etapno zmago na dirki Pariz – Nica

"Želimo zmagati. Ampak tukaj je vsaj še deset takšnih, že na prvi etapi je bil občutek, da jih želi zmagati 200. Pustimo času čas. Noge bodo na koncu povedale, kako dobri smo."

Zelo pomembna bo tudi uigranost ekipe. Torkova ekipna vožnja na čas, dolga 26,9 kilometra, bo zato predstavljala poseben izziv. Start in cilj bo v Auxerru. Bora Hansgrohe bo startal ob 15.56.

Na prvih dveh etapah enotedenske "dirke proti soncu" je Primož Roglič brez težav v cilj prišel v času zmagovalca. Veliki konkurent Remco Evenepoel ima v skupnem seštevku štiri sekunde prednosti, ki jih je Belgijec pridobil na letečem cilju v prvi etapi.

Ponedeljkovo drugo etapo je v sprintu glavnine prepričljivo dobil Nizozemec Arvid de Kleijn, rumeno majico pa je oblekel Novozelandec Laurence Pithie.

"Že nekajkrat sem bil blizu in sem lovil to prvo zmago v Svetovni seriji. Lepo je, ko jo dosežeš na takšen način, z odličnim delom celotnega moštva. Predvsem Matteo Trentin točno ve, kaj je treba narediti. Dvesto metrov pred ciljem so me sicer moštveni kolegi še malo ovirali, nato se mi je uspelo prilepiti na kolo van Poppla, ga prehiteti in hitrost ohranjati do cilja," je povedal De Kleijn, ki je ne le sebi, ampak tudi novonastali ekipi Tudor Pro Cycling priboril prvo zmago na tej najvišji ravni kolesarstva.

V torek že velik izziv za Rogliča na ekipnem kronometru