Nose je tik pred skupno zmago. Foto: RTV SLO
Nose je tik pred skupno zmago. Foto: RTV SLO
Tomaž Nose in Jure Golčer
Tomaž Nose je vseskozi nadzoroval Jureta Golčerja. Foto: RTV SLO
Tomaž Nose
Nose je na Vršiču potrdil svojo premoč v vožnji navkreber. Foto: RTV SLO

Vse do vznožja Vršiča so si pobegi sledili eden za drugim, še najdlje je zdržal Italijan Tomasso Canechi, ki je že imel prednost štirih minut. Glavnina je ubežnike ulovila, na vzponu pa so takoj pobudo prevzeli kolesarji Perutnine Ptuja in Adrie Mobila.

Nose pokril vse napade Perutnine
"Želim zmagati na tej dirki, zato mora naše moštvo ostati zbrano do konca. Res sem se dobro pripravil, vendar še zdaleč ne zmagujemo z lahkoto. Sredi današnje hitre etape sem se bal, da ne bomo zdržali vseh napadov Perutnine, na srečo pa sem imel poleg sotekmovalcev iz Adrie Mobila tudi pomoč dveh tujih ekip. Ptujčani so ves čas skakali, a me niso zlomili. Na koncu se je izkazalo, da mi je ostalo več moči od Golčerja, ki je vsekakor imel težje delo, saj je moral napadati, sam pa sem mu moral le slediti," je dejal Nose, ki si je kruh služil tudi pri švicarskem Phonaku.

"Vse smo poskušali, da spravimo Jureta v vodstvo, toda ni nam uspelo, čeprav nismo storili niti ene napake. V klanec je bil namreč Nose močnejši. Vsekakor bomo še poskušali, toda skoraj nemogoče je pričakovati, da se bo vrstni red spremenil. Bolj realna je etapna zmaga," je bil malce razočaran strateg Perutnine Ptuj Srečko Glivar.

Na nedeljski zadnji etapi od Grosuplja do Novega mesta ni pričakovati velikih sprememb v skupnem seštevku.

Nova Gorica - Vršič, 158 km:
 1. T. NOSE      SLO   4:04,48
 2. J. GOLČER     SLO    +0:11
 3. P. NIEMEC     POL     1:18
 4. R. KIŠERLOVSKI  HRV     1:30
 5. M. KVASINA    HRV     1:45
 6. T. VALJAVEC    SLO     2:00
 7. R. ROGINA     HRV   isti čas
 8. M. MAHORIČ    SLO     2:34

9. E. CAPECHI ITA 2:37
10. V. BONČA SLO isti čas
Skupni vrstni red: 1. T. NOSE SLO 14:11,52 2. J. GOLČER SLO +0:27 3. P. NIEMEC POL 2:21 4. R. KIŠERLOVSKI HRV 2:37 5. M. KVASINA HRV 3:26 6. R. ROGINA HRV 3:42 7. M. ŠVAB SLO 3:44 8. T. VALJAVEC SLO 3:48
9. M. MAHORIČ SLO 4:14
10. G. ŠTANGELJ SLO 4:59