Tadej Pogačar bo v soboto nastopil tudi na zadnji dirki sezone Po Lombardiji. Foto: EPA
Tadej Pogačar bo v soboto nastopil tudi na zadnji dirki sezone Po Lombardiji. Foto: EPA

Pogačar je bil eden izmed najdejavnejših kolesarjev. V dežju je potegnil okoli 120 kilometrov pred ciljem in ujel ubežnike. Kmalu se mu je pridružil tudi ekipni kolega Davide Formolo (UAE Emirates). V ospredju je bila osmerica, a je Pogačar po menjavi gume padel v glavnino, ki je vseskozi vozila okoli pol minute za vodilno skupinico. Nekajkrat je še poskusil z napadom, a do vodilnih ni več mogel.

V ospredju sta se na zadnjem vzponu pet kilometrov pred ciljem odlepila Italijana De Marchi (Israel Start-Up nation) in Formolo. Več moči na koncu je imel 35-letni veteran, ki je osvojil šesto zmago v karieri. Pred tem je slavil na štirih etapah Dirke po Španiji in Giru dell'Emilii.

Pogačar je v boju za tretje mesto dobil ciljni šprint zasledovalne skupine, ki je v cilj prišla 38 sekund za Italijanoma. V Vareseju so za njim zaostali Francoz Benoit Cosnefroy, Danec Andreas Kron, Kolumbijec Sergio Higuita, Italijan Lorenzo Rota, Francoz David Gaudu in še pet drugih kolesarjev.

Pred dvema letoma, ko je bila ta dirka zadnjič na sporedu, je slavil Primož Roglič.

To je bila prva generalka za sobotni spomenik Po Lombardiji. Primož Roglič, Jan Polanc in tudi Pogačar bodo nastopili na sredni klasiki Milano–Torino, ki se bo končala na ikoničnem hribu Superga.

"Na koncu smo z drugim in tretjim mestom lahko zadovoljni. Danes sem imel dobre noge. Upam, da bo tako tudi jutri. Dobil sem potrditev, da sem v dobri formi. Po olimpijskih igrah je bilo treba priti k sebi po vseh naporih in zdaj mislim, da sem spet v dobri formi," je povedal Pogačar.

Pogačar kljub temu, da je bil zaprt, v šprintu izvlekel tretje mesto
Pogovor s Pogačarjevim agentom Alexom Carrero