Tadej Pogačar trenutno okreva po operaciji zapestja. Foto: EPA
Tadej Pogačar trenutno okreva po operaciji zapestja. Foto: EPA

Te naj bi po navedbah časopisa, ki povzema besede vodje ekipnih športov Pogačarjeve ekipe Joxeana Fernandeza Matxina, potekale od sredine maja do začetka junija.

Tadej si je zdaj vzel tri tedne počitka. Načrtovana sta bila preizkus v vetrovniku in izvidnica številnih etap, a smo morali to odpovedati. Če bo šlo vse po sreči, se bo ekipi pridružil na višinskih pripravah.

Joxean Fernandez Matxin

"Tadej si je zdaj vzel tri tedne počitka. Načrtovana sta bila preizkus v vetrovniku in izvidnica številnih etap, a smo morali to odpovedati. Če bo šlo vse po sreči, se bo ekipi pridružil na višinskih pripravah," je po poročanju portala Cyclingnews za HLN dejal Matxin.

Priprave ekipe UAE Emirates na nadaljevanje sezone bodo potekale v Sierri Nevadi na jugu Španije, kjer se je Pogačar v preteklosti večkrat udeležil višinskih priprav. Morda bi se lahko med 14. in 18. junijem vrnil tudi v domovino, ko je na sporedu Dirka po Sloveniji.

Sorodna novica Kirurg, ki je operiral: "Pogačar ima najboljše mogoče karte za okrevanje"

Matxin je optimističen, da bo slovenskemu asu, kralju letošnjih klasik, uspelo in da bo na štartu Dirke po Franciji 1. julija v Bilbau. "Mislimo, da ima še dovolj časa," je sklenil.

Pogačarjev začetek sezone je bil naravnost sanjski. Dobil je etapno Dirko Pariz–Nica, na spomeniku Milano-Sanremo je bil četrti, tretji na E3 Saxo Classic, nato pa tri zaporedne zmage: na spomeniku po Flandriji in na dveh ardenskih klasikah Amstel Gold Race ter Valonski puščici.

Med spomenikom Liege–Bastogne–Liege je grdo padel, si poškodoval zapestje in prvič v karieri odstopil zaradi padca. Prihodnja dva meseca je 24-letnik s Klanca pri Komendi mislil izkoristiti za temeljite priprave na vrhunec letošnje sezone, Dirko po Franciji, a mu je načrte prekrižala poškodba zapestja, po kateri bo moral mirovati vsaj nekaj časa.

Dirka po Franciji se začne 1. julija v Bilbau, konča pa 23. julija v Parizu. Lansko zmago brani Danec Jonas Vingegaard (Jumbo Visma).