Caleb Ewan je slavil tretjo zmago sezone. Foto: EPA
Caleb Ewan je slavil tretjo zmago sezone. Foto: EPA

V Bursi je po 195 kilometrih dirkanja odločal šprint v rahel klanec. Juan Jose Lobato je prvi "krenil v napad", Ewan pa se je moral zelo potruditi, da ga je premagal. "Finiš je bil izjemno zahteven. Moja ekipa že ves teden gara in vesel sem, da sem se danes oddolžil z zmago. Ne pomnim, kdaj sem se moral zadnjič v šprintu tako potruditi za zmago," je komentiral Avstralec pri ekipi Lotto Soudal.

Skupno še naprej vodi Sam Bennett (Bora-Hansgrohe). Jan Polanc je bil v času zmagovalca 15., skupno pa je zadržal četrto mesto. Za Bennettom zaostaja pol minute.

Dirka se bo končala v nedeljo, odločilna pa bo sobotna etapa z 12 km dolgim ciljnim vzponom na 1170 metrov visoki Kartepe.

DIRKA PO TURČIJI, 4. etapa            
Balikesir-Bursa, 194 km:              
  1. C. EWAN          AVS      5:21:38
  2. J. J. LOBATO     ŠPA             
  3. S. BENNETT       IRS          vsi
  4. S. CONSONNI      ITA             
  5. F. JAKOBSEN      NIZI        isti
 ...                                  
 15. J. POLANC        SLO          čas
                                      
Vrstni red po 4. etapi:               
  1. S. BENNETT       IRS     16:25:42
  2. F. GROSSSCHART.  NEM        +0:24
  3. J. VALENCIA      KOL         0:26
  4. J. POLANC        SLO         0:30
  5. G. SERRANO       ŠPA         0:30

V nedeljo Amstel Gold Race
Pozornost kolesarske javnosti pa se vedno bolj usmerja proti ardenskim klasikam. V nedeljo bo na sporedu 54. dirka Amstel Gold Race, 24. aprila sledi Valonska puščica, 28. aprila pa Liège–Bastogne–Liège.

Na stavnicah so največji favoriti za zmago na

Philippe Gilbert, ki je v nedeljo slavil na klasiki Pariz–Roubaix, bo poskušal že petič dobiti dirko Amstel Gold Race. Foto: EPA
Philippe Gilbert, ki je v nedeljo slavil na klasiki Pariz–Roubaix, bo poskušal že petič dobiti dirko Amstel Gold Race. Foto: EPA

dirki Amstel Gold Race Mathieu Van Der Poel, Julian Alaphilippe, Michael Matthews in Peter Sagan, manj možnosti pa naj bi imel Philippe Gilbert (kvota 18), čeprav je to cenjeno preizkušnjo dobil že štirikrat. Le en kolesar (Jan Raas) je bil petkratni zmagovalec.

V Maastrichtu bo na štartu četverica iz Bahrain-Meride Matej Mohorič, Luka Pibernik, Grega bole in Jan Tratnik, poleg tega pa od Slovencev še Luka Mezgec (Michelton-Scott) in Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Pogačar nam je v intervjuju povedal, da gre na vse tri ardenske klasike brez kakšnega pritiska, da mora doseči viden rezultat: "Na te dirke grem lahko bolj sproščeno in brez pritiska. Če se bom dobro počutil, bom na voljo kapetanom v zaključkih. Dirkal bom predvsem zaradi izkušenj."

Roglič trenira v Španiji
Najboljši slovenski kolesar Primož Roglič se medtem v Španiji pripravlja na svoj vrhunec sezone, Dirko po Italiji, ki bo med 12. majem in 2. junijem. Ekipa Jumbo-Visma je za Giro v postavo ob Rogliču postavila še naslednje kolesarje: Roberta Gesinka, Paula Martensa, Koena Bouwmana, Antwana Tolhoeka, Josa van Emdna, Toma Leezerja, Laurensa De Plusa.