Primož Roglič je bil četrti na Touru, zdaj bo naskakoval vrh na Giru. Foto: Reuters
Primož Roglič je bil četrti na Touru, zdaj bo naskakoval vrh na Giru. Foto: Reuters

"Na Giru bo ekipa podrejena Primožu. V Italiji bodo štirje ali pet kolesarjev, ki bodo lahko zmagali, med njimi tudi Roglič. Ekipa bo naredila vse potrebno, da bo tako. Poiskali mu bomo najboljše pomočnike. Gledalci bomo tako na njihove sposobnosti kot na osebnost," je dejal Jasper de Rooij, direktor ekipe Jumbo-Visma, ki je lani - še pod imenom Lotto-NL Jumbo - vknjižila 33 zmag. Ekipa Jumba se je sicer v petek predstavila v Wegelu na severu Nizozemske.

Roglič: Trasa bi mi morala ustrezati
Roglič pa je za TV Slovenija povedal: "Glede na profil celotne trase bi mi morala ustrezati. Trije posamični kronometri. Veselim se nastopa na dirki. Ne zanima me, kdo bo kam. V teh treh tednih se bo zgodilo ogromno nepredvidenih stvari. Ključ do uspeha je, da pridemo skozi tri tedne s čimmanjšimi težavami."

Roglič bo na Giru napadal najvišja mesta

Roglič je letos blestel na Dirki po Franciji, na kateri je osvojil eno izmed etap in bil v skupnem seštevku četrti. Zdaj bo kapetan nizozemskega Jumba na Giru, medtem ko bo prvi mož ekipe na Touru in Vuelti Steven Kruijswijk, so oznanili na uradni predstavitvi ekipe.

Dirka po Italiji bo potekala od 11. maja do 2. junija, Dirka po Franciji pa od 6. do 28. julija.