Primož Roglič je bil lahko z razlogom nasmejan. Foto: Facebook/Val 202
Primož Roglič je bil lahko z razlogom nasmejan. Foto: Facebook/Val 202

V nogah je imel ravno dovolj atomov moči, da je ohranil prednost pred Američanom Matteom Jorgensonom. V zadnjih 300 metrih je še nekoliko sprintal in s tem imel vse pod nadzorom. V cilj je prišel 48 sekund za Jorgensonom, kar je zadostovalo za skupno zmago, po dveh letih še drugo na tej dirki na jugovzhodu Francije.

Druga letošnja etapna preizkušnja se je za Kisovčana končala precej bolje kot prva. Na začetku marca je namreč na dirki Pariz–Nica, kar je bila zanj premiera za novo ekipo Bora Hansgrohe, skupno končal na 10. mestu. Zmagal je ravno Jorgenson.

Primož, to je bila drama do zadnjih sekund. Povejte, kakšne informacije sploh dobivate iz moštvenega avtomobila? Koliko jih pravzaprav sploh hočete? Ali bi bili raje sami s svojim kolesom in s svojim dinamitom, kolikor ga je še bilo?
Če bi bilo veliko dinamita, bi bil verjetno prvi. Seveda je dobrodošlo dobivati informacije, tudi jaz sem jih. Verjetno bi bilo bolje slišati, če bi pridobival čas, ne pa izgubljal. Malo sem preračunaval sekunde, a na koncu je bilo dovolj.

Vedno je tako dramatično, da je videti, kot da načrtujete to.
(Smeh.) Če zdaj pogledam nazaj, je bil celoten teden vsekakor bonus. Imeli smo cel kup težav. Gotovo smo s celotno ekipo lahko res izjemno veseli tega uspeha. Če primerjam z dirko Pariz–Nica, ki je bila zadnja etapna dirka, na kateri sem vozil, je šlo v pravo smer. Moramo biti veseli, sproščeni in gledati optimistično dalje.

Sorodna novica Roglič v infarktni končnici za 8 sekund rešil skupno zmago!

Če vprašam nekaj paradoksalnega, ampak na tej Dirki po Dofineji se je zdelo, kot da ste začeli zares dirkati oziroma dobili pravi pogon šele po dveh padcih?
Oh, ja. Mislim, da bi bil mogoče vseeno boljši pogon brez vsega tega. Jutri zjutraj moram tudi še na neke dodatne preiskave. Gremo korak za korakom, bomo videli, kako bo šlo.

Vsi že odštevamo dneve do začetka Toura. Kaj ste izvedeli na Dirki po Dofineji glede Dirke po Franciji, ki je od nekdaj vaš glavni cilj?
Mislim, da smo gotovo trenirali v pravo smer. Tudi drugi sotekmovalci v moštvu so naredili prave korake. Majhne detajle lahko še spremenimo, potem pa na start.

Remca Evenepoela ste lahko spremljali na tej dirki in še ni 100-odstoten. Jonas Vingegaard je po hudem padcu pred dvema mesecema na Dirki po Baskiji še neznanka. Zanima me, koliko ste spremljali Tadeja Pogačarja na poti do letošnjega Toura.
Sem kar spremljal Giro. Ne samo na Dirki po Italiji, že vso sezono res leti. Bilo bi veliko presenečenje, če ne bi bilo tako tudi na Touru (smeh).

Roglič v zadnji etapi kriterija po Dofineji trpel, nato pa se veselil skupne zmage