Primož Roglič bo še vrsto let navduševal v rumeno-črni opravi. Foto: AP
Primož Roglič bo še vrsto let navduševal v rumeno-črni opravi. Foto: AP

32-letni Kisovčan je v dresu Jumba Visme od leta 2016 dosegel več kot 50 zmag, od tega je dobil 15 zmag na tritedenskih dirkah in spomenik Liege-Bastonge-Liege, trikrat pa je tudi slavil končno zmago na Vuelti. Pogodba z nizozemsko ekipo ga je vezala do 2023, zdaj pa so se dogovorili, da jo podaljšajo še za dve leti.

“Od prihoda leta 2016 sem rasel s to ekipo. Imamo skupno zgodovino, na katero sem zelo ponosen. S to ekipo sem debitiral na najvišji ravni. Vedno ni bilo lahko, četudi smo dosegali dobre rezultate. Vseeno sem hitro napredoval in se razvijal, nisem pa sam zaslužen za vse te uspehe. Uspelo nam je skupaj z moštvenimi kolegi in drugim klubskim osebjem. Res je lepo biti del tega moštva,je dejal Roglič.

Moji cilji niso vezani na rezultate. Še vedno želim tako fizično kot mentalno napredovati kot vodja in kot oseba. Sem v pravem okolju, da mi to uspe. Videli bomo, na kaj se bomo v prihajajočih letih osredotočili,“ je dodal dvakratni slovenski športnik leta, ki je izjemno leto 2021, v katerem je v Tokiu prikolesaril do olimpijskega zlata v kronometru, končal na tretjem mestu Mednarodne kolesarske zveze. Poleg podaljšanja sodelovanja s slovenskim asom je Jumbo Visma predstavil tudi nove drese za prihajajočo sezono.

“Nekaj posebnega je, da Primož vso profesionalno kariero dirka za nas in je znova podaljšal pogodbo. To nas zelo veseli in smo zelo ponosni. Primož je pooseblja preobrazbo naše ekipe v zadnjih letih. Podaljšanje pogodbe nam omogoča pripravo načrtov in ciljev za prihajajoča leta, v katerih bo igral osrednjo vlogo. Primož je eden izmed stebrov moštva,“ je ob tem pristavil športni direktor moštva Merijin Zeeman.