Primož Roglič po rehabilitaciji v Sloveniji zdaj začenja priprave na Dirko po Franciji, ob sproščenem druženju z mediji pa je predstavil še delo svoje dobrodelne fundacije. Foto: Twitter/@duledoz
Primož Roglič po rehabilitaciji v Sloveniji zdaj začenja priprave na Dirko po Franciji, ob sproščenem druženju z mediji pa je predstavil še delo svoje dobrodelne fundacije. Foto: Twitter/@duledoz

Zdravstvene težave je Primož Roglič razkril ob koncu Dirke po Baskiji, kjer zaradi poškodovane obkolenske mišice ni bil konkurenčen za skupno zmago, četudi je začel z impresivno etapno zmago v kronometru.

Sledi Sierra Nevada, nato Dofineja

"Imel sem manjšo rupturo, tukaj za kolenom na vrhu rastišča mišice. Sam vedno pravim za, okoli kolena, a s samim kolenom ni nič narobe. To smo zdaj pozdravili. A še nisem v programu polnega treninga, da bi lahko rekel, to je preteklost in se mi ne more nič več kaj podobnega zgoditi. Nimam nobenih težav. Upam, da smo pozdravili in se lahko dobro ter uspešno pripravo na nove cilje v sezoni," je na petkovem druženju s slovenskimi mediji pripovedoval Primož Roglič.

"Odhajam na višinske priprave v Sierri Nevadi. Za tri tedne, začenjamo pa v ponedeljek. Sledi Dirka po Dofineji, nato spet višinske priprave v Tignesu. Vmes ogled alpskih etap letošnje Dirke po Franciji," je načrt priprav in nespremenjeni dirkalni program potrdil Roglič. "Poškodba ni nič vplivala na sam začetek priprav za Tour, ki se začenjajo zdaj."

V Maribor na DP ga ne bo

S tem je tudi nakazal, da državnega prvaka iz leta 2020 ne bo na startu letošnjega državnega prvenstva v cestnem kolesarstvu, ki ga 23. in 26. junija gosti Maribor. "Načeloma me res ne bo," je pritrdil zasavski orel.

Zdravljenje pri slovenskem strokovnjaku

Roglič je bil v Sloveniji vse od konca Baskije pred slabim mesecem dni. Terapije je opravlja pri Mitji Bračiču, znanemu doktorju kinezioloških znanosti, h kateremu se zatekajo številni slovenski vrhunski športniki iz različnih panog.

"Na Nizozemskem ne poznam ravno veliko ljudi, ki bi mi lahko pomagali s tem. Na priporočilo prijateljev in kolegov pa sem stopil v stik ter smo lahko pozdravili težavo," je o odločitvi za slovenskega strokovnjaka pojasnil kapetan Jumbo Visme.

Težave z mišico ob levem kolenu se je pojavila pred samo Baskijo, po dirki Milano-San Remo. "Saj bo. Kakšen dan sem bolj počival, a nato nihče ni vedel, kaj je narobe, saj gre za zelo specifično poškodbo," je Roglič obrazložil, zakaj se je kljub manjšim motnjam podal na Dirko po Baskiji. Odpovedati se je moral obema ardenskima klasikama, a zato pa se ne spreminja preostali del programa.

Nespremenjen dvojni program Tour – Vuelta

"Vsi vemo, kaj mi manjka in tudi naši ekipi. Dirka po Franciji. A kot vemo, je zame Tour ogrevanje, priprava za na Dirko po Španiji," se je pošalil Roglič, ki je dobil zadnje tri Dirke po Španiji in bo šel po četrto rdečo zaporedno zmago na La Vuelti, ki se bo ne nazadnje letos začela na Nizozemskem v Utrechtu.

Na Dirki po Franciji bo sokapetan Jumbo Visme tudi Jonas Vingegaard, o Dancu in Woutu van Aertu in kako premagati Tadeja Pogačarja pa v prihodnjih dneh. Foto: Organizator/Team Jumbo Visma
Na Dirki po Franciji bo sokapetan Jumbo Visme tudi Jonas Vingegaard, o Dancu in Woutu van Aertu in kako premagati Tadeja Pogačarja pa v prihodnjih dneh. Foto: Organizator/Team Jumbo Visma

Zdaj pa spremljat Giro in navijat za Jana Tratnika

Druženje z novinarji je Roglič pripravil tik preden se je v Budimpešti začela 105. Dirka po Italiji. "Komaj čakam. Končno bo nekaj za početi in pogledati ob popoldnevih," je Roglič predstavil še svojo navijaško kolesarsko naravo.

"Ah, kaj, sam vedno navijam za Jana Tratnika. Da danes in jutri kaj naredi. Najprej je cilj na klanec, ki mu lahko ustreza, potem pa še kronometer zanj v soboto," se Roglič nadeja, da se bo njegovemu dobremu prijatelju Janu Tratniku uresničila želja in bo prva dva dneva Gira 2022 res v igri celo za rožnato majico.

Roglič po poškodbi že razmišlja o Touru