Foto: EPA
Foto: EPA

Četrtkovo etapo je zaznamoval grd množični padec na spustu, po katerem so dirko med drugimi končali glavni favoriti za končno zmago: Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel. Hudo jo je skupil tudi Jay Vine.

Sorodna novica Vingegaard ostaja v bolnišnici, Evenepoel na operacijo, Roglič odstopil, a odnesel brez zloma

Še najhuje od omenjene trojice jo je, kot kaže, odnesel Vingegaard, ki je po poročanju njegovega moštva Jumbo Lease a Bike ob zlomljenih rebrih in ključnici dobil še kontuzijo pljuč in pnevmotoraks, zaradi česar je njegov nastop na letošnji francoski pentlji, kjer brani lansko zmago, pod velikim vprašajem.

O stanju Primoža Rogliča je spregovoril športni direktor moštva BORA hansgrohe Patxi Vila. "K sreči Primoževi pregledi niso pokazali večjih poškodb. Je v redu, počuti se dobro. Vse odrgnine se bodo – upam – hitro zacelile. Danes popoldne bo odletel domov. Glede na to, kaj vse bi se lahko zgodilo, smo z razpletom lahko več kot zadovoljni," je dejal.

Roglič je imel pri padcu precej več sreče kot Vingegaard

Tudi sam se bo vedno pridružil "tej zabavi"
Mathieu Van der Poel, zmagovalec letošnje Dirke po Flandriji, se dobro zaveda, kako nevaren šport je kolesarstvo, a pravi: "Mislim, da smo najnevarnejši del kolesarstva prav kolesarji. Veliko tvegamo, vsi hočemo biti spredaj, nagneteni na istem mestu, in to ni mogoče." Nizozemec, ki bo letos branil lansko zmago v 'severnem peklu', je na novinarski konferenci pred dirko še dodal: "Veliko stvari lahko spremenimo, da bo bolje, vendar kolesarstvo nikoli ne bo popolnoma varno."

Da tudi sam na dirkah veliko tvega, je potrdil z vprašanjem o obetih za nedeljsko dirko s ciljem na velodromu v Roubaixu. "Kot sem rekel, kolesarji smo glavna težava, a tudi jaz se bom vedno pridružil tej zabavi. Če hočeš zmagati, moraš biti v ključnih trenutkih tam, kjer želijo biti vsi," je sklenil.

Roglič, Vingegaard in Evenepoel po hudem padcu končal Dirko po Baskiji