Primož Roglič bo v zadnji etapi skušal napasti in še drugič po letu 2018 osvojiti Dirko po Baskiji. Foto: Twitter Igor Tominec
Primož Roglič bo v zadnji etapi skušal napasti in še drugič po letu 2018 osvojiti Dirko po Baskiji. Foto: Twitter Igor Tominec

Roglič pred zadnjo etapo za vodilnim Američanom Brandonom McNultyjem zaostaja za 23 sekund. A kot pravi "matador" iz Strahovelj nad Kisovcem, imperativa skupne zmage ne čuti.

Bomo videli, kakšna bo taktika. Dali bomo vse od sebe.
"Vsi smo že utrujeni po dolgem in napornem tednu. Tukaj sem z zelo mlado ekipo, zato na mojih ramenih ni pritiska skupne zmage. Vesel sem že z etapno zmago v kronometru, trenutno uživam, jutri pa bomo dali vse od sebe. Bomo videli, kakšna bo taktika. Potrebujemo dobro strategijo za etapo, v kateri bo šlo na nož od prvega kilometra,"
napoveduje Roglič, še vedno nosilec zelene majice za najboljšega po točkah.

Pogačar: Prvi cilj je ubraniti rumeno majico. McNulty sposoben dobiti dirko.
Drugi slovenski as Tadej Pogačar pa sporoča, da bo prva naloga ubranitev rumene majice njegovega moštvenega kolega McNultyja.
"Samo še en dan je ostal ... Škoda, saj je tu lepo dirkati. Čaka nas še odločilna etapa. Super se počutim, sem samozavesten in upam, da bo tudi naša ekipa dobro razpoložena. Prvi cilj je ubraniti rumeno majico. Če ne bo kazalo dobro, bomo improvizirali in prilagodili taktiko. Vemo oziroma upamo, da je McNulty sposoben dobiti to dirko. Videli bomo, kako močna bo konkurenca in kje se bodo začeli napadi. Vsak klanec bo pomemben, zato se bomo morali veliko pogovarjati. Namen je, da ubranimo majico in pokrijemo vse napade," pravi Pogačar, najboljši hribolazec na 60. izvedbi Dirke po Baskiji.

V soboto sedem kategoriziranih vzponov, trije prve kategorije
Sobotna etapa se bo začela v Ondarroi in končala na Arrateju nad Eibarjem (112 kilometrov), kjer je lani na Dirki po Španiji v prvi etapi zmagal Roglič. Kolesarji bodo morali opraviti s sedmimi kategoriziranimi vzponi, od tega tremi prve kategorije (glej profil etape spodaj).

Foto: Posnetek zaslona
Foto: Posnetek zaslona