Primoža Rogliča ni na začetku priprav. Foto: EPA
Primoža Rogliča ni na začetku priprav. Foto: EPA

31-letnik je bil sicer na zadnjem testiranju na novi koronavirus negativen, a je zaradi stika z okuženo osebo vseeno v samoosamitvi, je za spletno stran Cyclingnews potrdila ekipa Jumbo Visma.

Nizozemsko moštvo je od 18. januarja v Alicanteju, kjer se pripravlja na prihajajočo sezono. Tam bo ostalo do 29. januarja, sporočili pa so, da ne vedo, ali se jim bo v tem času Roglič lahko pridružil.

Ekipa bo v petek predstavila moštvo in ambicije pred sezono 2021, posledično pa tam ne bo najboljšega kolesarja na lestvici Mednarodne kolesarske zveze.

Nizozemci bodo na predstavitvi razkrili tudi sestavo ekip za najpomembnejše dirke v sezoni. Rogličev glavni cilj ostaja Dirka po Franciji, sezono pa naj bi po zadnjih informacijah začel na dirki Pariz–Nica n začetku marca. Aprila bo branil zmago na prestižni enodnevni dirki Liege–Bastogne–Liege.

Van Aert podaljšal do konca leta 2024
Jumbo Visma je sporočila, da je za tri leta pogodbo podaljšal belgijski kolesar Wout van Aert. Član ekipe bo tako vse do konca leta 2024. Belgijski as je imel tudi nekaj ponudb drugih ekip, močno so si ga želeli pri ekipi Ineosa, a se je odločil, da ostane ob ramah Rogliča, Toma Dumoulina, Stevena Kruijswijka ...

"V zadnjih letih sem naredil ogromen korak naprej. To je tudi velika zasluga moštva, z njegovo pomočjo sem postal boljši kolesar. Zato mu marsikaj dolgujem in odločitev ni bila težka. Treba pa je bilo urediti še nekatere stvari, za katere je bil potreben čas. Z nobeno drugo ekipo se nisem pogovarjal, menim, da je naša najboljša, v njej se tudi odlično počutim," je ob podpisu nove pogodbe dejal van Aert.