Takole je Giulio Ciccone za las prehitel Primoža Rogliča. Remco Evenepoel se je moral zadovoljiti s tretjim mestom. Foto: EPA
Takole je Giulio Ciccone za las prehitel Primoža Rogliča. Remco Evenepoel se je moral zadovoljiti s tretjim mestom. Foto: EPA
Roglič: Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima

Gorska etapa s 3357 višinskimi metri se je pričakovano odločala na 11,1 km dolgem ciljnem vzponu s povprečnim naklonom 7,5 odstotka. Prvi je dobrih šest kilometrov pred ciljem napadel Esteban Chaves. Kolumbijec si je priboril več kot pol minute prednosti, a ta ni zadostovala za zmago.

Dva kilometra pred ciljem je silovito pospešil Evenepoel. Njegov tempo sta držala le Ciccone in Roglič, toda zasledovalni skupini se je še uspelo priključiti. Evenepoel je vnovič napadel 1,2 km pred ciljem.

Chaves je bil ujet, za zmago pa so se v zadnjih metrih navkreber borili Ciccone, Roglič in Evenepoel. Najmočnejši v zaključnem sprintu je bil Italijan, ki je slavil za nekaj centimetrov pred Slovencem in Belgijcem.

Pogovor z Remcom Evenepoelom

"Tempo na vzponu je bil hiter od samega začetka, Bahrain je res dobro opravil delo. Nato je napadel Chaves, a sem vedel, da se moram držati Rogliča in Evenepoela. Sledil sem jima in nato naredil, kar sem lahko v zadnjih 500 metrih. V preteklih tednih sem kar nekajkrat izgubil predvsem proti Rogliču, ki je dobil vse. Toda tokrat smo po dolgem vzponu prišli na dva tisoč metrov in vse se je spremenilo," je povedal Ciccone.

Skupno šest sekund pred zasledovalcema

Roglič je obdržal skupno vodstvo in ima šest sekund prednosti pred Evenepoelom in Cicconejem.

Skupni vrstni red po 2. etapi:        
  1. P. ROGLIČ         SLO     8:01:38
  2. R. EVENEPOEL      BEL       +0:06
  3. G. CICCONE        ITA    isti čas
  4. M. LANDA          ŠPA        0:27
  5. J. ALMEIDA        POR    isti čas

Večino etape je zaznamovala osmerica kolesarjev, ki je bila v ospredju več kot 150 kilometrov. Njihova največja prednost se je povzpela na več kot štiri minute. Ujeti so bili na zadnjem vzponu.

V sredo čaka kolesarje še ena gorska etapa s ciljnim vzponom. Opraviti bodo morali z več kot štiri tisoč višinskimi metri.

Huda poškodba 38-letnega Catalda

V prvi etapi se je v nesreči pri veliki hitrosti hudo poškodoval Italijan Dario Cataldo (Trek Segafredo), ki so ga morali imobilizirati in ga odpeljati v bolnišnico. Ob kopici zlomov in natrganin je najhujša poškodba zlom stegnenice, zaradi česar je bil zvečer operiran v Gironi. Zaradi hude poškodbe je tudi pod vprašajem kariera 38-letnega Italijana, ki ima sicer z ameriško-italijansko ekipo podpisano pogodbo še za prihodnjo sezono.

Ciccone z zmago ni presenetil Rogliča