Odličen štart v sezono! Foto: Twitter Team Jumbo-Visla
Odličen štart v sezono! Foto: Twitter Team Jumbo-Visla

Roglič je bil od začetka do konca enotedenske dirke v rdeči majici. Njegova ekipa je za uvod dirke v nedeljo prvič zmagala na ekipnih kronometrih na dirkah svetovne serije, 29-letni zasavski kolesar pa je v naslednjih etapah prednost povečal, vmes pa dobil še ključno etapo.

To je njegova sedma skupna zmaga na etapnih dirkah, tretja na ravni svetovne serije, potem ko je lani na začetku sezone dobil dirki po Baskiji in Romandiji. Ob tem je bil kot član nizozemske ekipe še najboljši na dirki po Sloveniji in po Algarveju, še kot kolesar Adrie Mobila pa prav tako na dirkah po Sloveniji in Azerbajdžanu.

Primož Roglič silovito začel novo sezono

V zadnji etapi dirke po Združenih arabskih emiratih je v Dubaju po 145 kilometrih odločal šprint, v katerem je bil najboljši Irec Sam Bennett. Luka Mezgec je osvojil osmo mesto. Roglič je v cilj prišel v času zmagovalca: "Zaradi vetra je bilo precej nervozno, toda spet smo dokazali, da smo močna ekipa, in smo rdečo majico uspešno pripeljali v cilj. Naredili smo veliko delo in lepo je, da sem sezono začel z zmago," je povedal Roglič.

Na koncu je v skupnem seštevku za 31 sekund premagal svetovnega prvaka Španca Alejandra Valverdeja, za 44 sekund pa Francoza Davida Gauduja. Jan Tratnik je dirko končal na 64., Luka Mezgec pa na 72. mestu.

Kot je napovedal Roglič, bo na Giru ob sebi imel vsaj štiri moštvene kolege, s katerimi je dirkal po Združenih arabskih emiratih. Naslednji cilj bo dirka od Tirenskega do Jadranskega morja, ki se začne 13. marca.

Končni vrstni red:                    
 1. P. ROGLIČ         SLO     26:27:29
 2. A. VALVERDE       ŠPA        +0:31
 3. D. GAUDU          FRA         0:44
 4. E. BUCHMANN       ŠPA         0:56
 5. W. KELDERMAN      NIZ         1:04
 6. T. DUMOULIN       NIZ         1:08
 7. D. MARTIN         IRS         1:11
 8. J. KNOX            VB         1:29