Zmagovalni oder ekipnega kronometra: zmagala je ekipa Sunweb, drugi je bil BMC in tretji Sky. Foto: Reuters
Zmagovalni oder ekipnega kronometra: zmagala je ekipa Sunweb, drugi je bil BMC in tretji Sky. Foto: Reuters

Nastopilo je 17 ekip. Sunweb (Tom Dumoulin, Lennard Kämna, Wilco Kelderman, Soren Kragh Andersen, Michael Matthews in Sam Oomen) je ponovil uspeh kolegic, ki so nekaj ur prej v prvi disciplini letošnjega SP-ja osvojile naslov svetovnih prvakinj v tej disciplini. Na zmagovalnih stopničkah sta bili po 42,5 km dolgi preizkušnji še ameriški BMC (+8,29 sekunde) in britanski Sky (+22,35). Branilci naslova - Quick-Step Floors - so bili četrti (+35,20).

Od dveh Slovencev je višje končal Primož Roglič, ki je bil z LottoNl-Jumbom sedmi, Jan Tratnik pa je s CCC Sprandi Polkowicami končal na osmem mestu.

"Zdi se mi, da smo naredili, kar smo lahko. Moramo biti zadovoljni," je komentiral Roglič.

V sredo sledi posamični kronometer. Prvi favorit je Tom Dumoulin, stavniška hiša William Hill pa Rogliča uvršča na peto mesto: "Ta kronometer je cilj sezone. Polovica kroga je enaka kot tole danes in jo poznam, ker smo jo že nekajkrat odvozili. Drugo polovico si moram še ogledati ter naštudirati zaključni vzpon," je še povedal Roglič in na vprašanje, kakšen občutek je imel v nogah med današnjim premagovanjem kilometrov, odgovoril: "Ne morem se pritoževati."

Jan Tratnik je bil s svojimi kolegi zelo zadovoljen, saj je kontinentalna ekipa le za 24 sekund zaostala za ekipo svetovne serije LottoNl-Jumbom. "Odpeljali smo vrhunsko. Moramo vedeti, da ne dajemo toliko poudarka ekipnim kronometrom. Kar smo danes pokazali, je lahko šola za športne direktorje in osebje, da smo sposobni zelo veliko doseči. Vse pohvale vsem. Zelo sem zadovoljen z vožnjo, tudi počutje je odlično," je razlagal Tratnik.

EKIPNI KRONOMETER (M), 42,5 km:    
 1. TEAM SUNWEB         47:50
 2. BMC RACING TEAM       +0:08
 3. TEAM SKY           0:22
 4. QUICK-STEP FLOORS      0:35
 5. ORICA-SCOTT         1:03
 6. MOVISTAR TEAM        1:19
 7. TEAM LOTTONL-JUMBO      1:20
   (Roglič)             
 8. CCC SPRANDI POLKOWICE    1:44
   (Tratnik)            
                   
EKIPNI KRONOMETER (Ž), 42,5 km:    
 1. TEAM SUNWEB         55:41
 2. BOELS DOLMANS CYCLING TEAM +0:12
 3. CERVELO BIGLA PRO C. TEAM  0:28
 ...                 
 7. BTC CITY LJUBLJANA      3:47
   (Batagelj, Pintar)