Magnus Sheffield je slavil po uspešnem napadu. Foto: EPA
Magnus Sheffield je slavil po uspešnem napadu. Foto: EPA

19-letniku je odločilni napad iz manjše skupine najboljših uspel štiri kilometre pred koncem 205,1 km dolge trase med Leuvnom in Overijsejem.

Sheffield, ki bo čez teden dni praznoval 20. rojstni dan, je znova dokazal, zakaj velja za enega najbolj talentiranih kolesarjev v karavani.

Z napadom je presenetil tudi skupino z na koncu šestouvrščenim Belgijcem Remcom Evenepoelom (Quick-Step Alpha Vinyl). Slavil je drugo zmago v sezoni in hkrati poklicni karieri. Z 19 leti in 359 dnevi pa je postal drugi najmlajši zmagovalec te dirke.

Cosnefroy se je moral zadovoljiti z drugim mestom
Drugo mesto je v sprintu manjše skupine z zaostankom 37 sekund zasedel Francoz Benoit Cosnefroy (Ag2r Citroen), tretji je bil sprva domačin Tim Wellens (Lotto Soudal), a so ga pozneje uvrstili na konec skupine. Najnižja stopnička na odru za zmagovalce je tako pripadla še enemu Francozu Warrenu Barguilu (Arkea Samsic). Eden od favoritov, prav tako Francoz, Julian Alaphilippe je grdo padel ob stiku z avtomobilom lastnega moštva Quick-Step in predčasno končal preizkušnjo.

Oba Slovenca odstopila
Na dirki sta nastopila dva Slovenca, a v zahtevnih razmerah v dežju in na spolzkih cestah nista prišla do cilja. Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco) je bil v vlogi pomočnika na koncu sedmemu Avstralcu Michaelu Matthewsu, Jan Tratnik (Bahrain Victorious) pa je utrujen po zahtevnih zadnjih tednih prav tako odstopil. Zdaj Idrijčana čaka vrnitev v domovino, kjer se bo pripravljal na nastop na Dirki po Italiji. Ta se bo začela 6. maja.

Vollering dobila žensko preizkušnjo

Žensko preizkušnjo (141,2 km) je nekaj ur prej dobila Nizozemka Demi Vollering (SD Worx). Edina Slovenka v cilju je bila Urša Pintar (UAE Team ADQ) na 37. mestu. Urška Žigart (BikeExchange-Jayco) dirke ni končala.