Foto:
Foto:
Na zmagovalni oder so se povzpeli Čeh in dva Nemca.

Prekmurec, ki vodi v mladinskem svetovnem pokalu, je ob optimalnem razpletu računal na uvrstitev med najboljših pet, na koncu pa je za tri mesta zaostal za svojim lanskim dosežkom v Hamiltonu. Kljub temu je bil Špilak s svojo vožnjo zadovoljen.

"Z nastopom nisem razočaran, saj sem dal svoj maksimum. Nasprotniki so bili pač boljši. Proga je bila težja kot lani v Hamiltonu. Najtežje mi je bilo na vzponih, na katerih mi je zmanjkalo moči. Načrti so bili sicer nekoliko višji, toda tudi 13. mesto ni slabo. Upam pa, da bom na sobotni cestni dirki boljši," je povedal Špilak.

Kristjan Koren je bil 19., naslov pa je pripadel Nemcu Patricku Gretschu, ki je vodil že na vmesnem času. S srebrno kolajno se je okitil Čeh Roman Kreuziger (+ 0:15), z bronasto pa še en Nemec Stefan Schäfer (+ 0:16). Na 24 kilometrov dolgi progi so kolesarje od drugega do petega mesta ločile le tri sekunde!

Kronometer članic je dobila Švicarka Karin Thürig. Blaža Klemenčič - končno smo imeli Slovenci svojo predstavnico - je v svoji prvi vožnji na čas na cesti z več kot tremi minutami zaostanka osvojila solidno 22. mesto.

Janez Brajkovič je za uvod v prvenstvo v ponedeljek poskrbel za enkraten uspeh slovenskega športa in slavil v konkurenci do 23 let. Več tukaj.

KRONOMETER, mladinci, 24 km:                  
 1. P. GRETSCH       NEM        30:29  
 2. R. KREUZIGER     ČEŠ       + 0:15  
 3. S. SCHÄFER       NEM         0:16  
 4. M. SCHÄR         ŠVI         0:17  
 5. V. RENÄNG        ŠVE         0:18  
...                                    
13. S. ŠPILAK        SLO         1:01  
19. K. KOREN         SLO         1:31


KRONOMETER, članice, 24 km:       
 1. K. THÜRIG        ŠVI        30:53
 2. J. ARNDT         NEM       + 0:51
 3. Z. ZABIROVA      RUS         0:56
 4. J. SOMARRIBA     ŠPA         1:15
 5. E. PUCINSKAITE   LIT         1:32
...                                  
22. B. KLEMENČIČ     SLO         3:16