Jevgenij Fedorov je postal svetovni prvak med kolesarji do 23 let. Foto: EPA
Jevgenij Fedorov je postal svetovni prvak med kolesarji do 23 let. Foto: EPA

Fedorov je na 170 kilometrov dolgi trasi v boju za zlato v ciljnem finišu ugnal Čeha Mathiasa Vacka. Bron je osvojil Norvežan Sören Wärenskjold, ki je bil najhitrejši v sprintu zasledovalne skupine. Ta je zaostala za tri sekunde.

Govekar je bil edini izmed četverice Slovencev ves čas v ospredju. Na koncu mu je sprint petnajsterice v zasledovalni skupini prinesel deveto mesto, kar je sedma najboljša slovenska uvrstitev na svetovnih prvenstvih.

Govekar je na zadnjem klancu skorajda že odpadel, a se je vrnil v glavno skupino, kjer pa ni bilo usklajenosti, da bi se ujelo zmagovito navezo Fedorov – Vacek.

Mihael Štajnar je bil 51. (+5:43), Uroš Murn in Anže Skok sta odstopila.

Za največji uspeh Slovencev v kategoriji U-23 je na cestnih dirkah poskrbel Matej Mohorič, ki je v Firencah leta 2013 postal svetovni prvak in oblekel mavrično majico.

Govekar med mlajšimi člani deveti na SP-ju, zmaga Fedorovu
Zadnji kilometer cestne dirke mlajših članov
Takole je Emil Herzog med mladinci ugnal Antonia Mograda. Foto: EPA
Takole je Emil Herzog med mladinci ugnal Antonia Mograda. Foto: EPA

Zlato med mladinci v Nemčijo

Svoje delo so že opravili mladinci. Svetovni prvak v cestni vožnji je postal Nemec Emil Herzog, ki je v ciljnem sprintu ugnal Portugalca Antonia Morgada. Bron je osvojil Belgijec Vlad Van Mechelen (+0:55).

Najboljši Slovenec je bil Natan Gregorčič na 23. mestu (7:16). Aljaž Turk je zasedel 39. mesto (+11:50). Žak Eržen je odstopil.