Mladi kolesar takoj po zmagi na vprašanje, da je v tem trenutku po zmagah na največjih dirkah kralj kolesarstva, odgovoril tako.
Mladi kolesar takoj po zmagi na vprašanje, da je v tem trenutku po zmagah na največjih dirkah kralj kolesarstva, odgovoril tako. "Ne vem, kako naj na to odgovorim. Ne vem, če sem kralj, a živim kolesarske sanje!" Foto: EPA
Sorodna novica Pogačar na ciljni črti do najprestižnejšega spomenika!

"Sem brez besed. Res imam rad to dirko. Da sem zmagal tukaj proti takšnim kolesarskim imenom ... Vedel sem, da bo Alaphilippe šprintal od daleč in sem mu sledil pri šprintu. Na koncu sem imel srečo z vetrom, saj sem prihajal iz zavetrja in s hitrostjo. Neverjetno," je takoj po zmagi povedal član ekipe UAE Team Emirates.

Ne vem, če sem kralj, a živim kolesarske sanje!

Tadej Pogačar

Razplet današnje dirke je takoj zatem komentiral tudi za Val 202: "Res neverjetno. V zaključku sem vedel, da imam dobre noge. Vedel sem, da jih imajo tudi ostali. Postavil sem se za Alaphilippa, svetovnega prvaka. Vedel sem, da letos ne bo hotel ponoviti napake od lani, tako da sem bil kar prepričan, da je on pravi, za katerega se moram postaviti, in na koncu sem imel kar malo sreče, da je začel zgodaj, in na koncu sem ga uspel prehiteti."

Foto: AP
Foto: AP

Tadej Pogačar, veliki mojster dolgih maratonskih preizkušenj, ima neverjetno moč regeneracije in skladiščenja energije za zaključne metre dolgih kilometrov. Kaj pravi za zadnje kilometre današnje preizkušnje, kdaj je začutil, da lahko vpliva na zmagovalni oder in na končni razplet te preizkušnje? "Zadnjih 10 km sem vedel, če delamo vsi skupaj, bomo prišli v zadnji km skupaj in nihče ne bo skušal napadati, ker je po 250 km težko napadati. Sem imel kar motivacijo in zaupanje vase, da bom lahko šprintal. Počutil sem se res dobro, tako da sem se pripravil res dobro na šprint in sem res vesel."

Pogačarju v sredo na Valonski puščici belgijske oblasti niso dovolile nastopiti, saj so testi na novi koronavirus pokazali dva lažno pozitivna izida. Dodatna motivacija za Liege, kot je pristavil Pogačar za Val 202. "Po izključitvi z dirke v sredo smo bili razočarani vsi v ekipi in smo se še bolj motivirali za danes. Super delo ekipe! Hvala, fantom, res smo super dirkali! Na koncu vzeti tako zmago je zmaga za vse v ekipi."

Kot je še povedal Pogačar, zdaj sledi počitek in čas za družino, nato pa se bodo začele priprave na Tour de France 2021.

LBL: Pogačar v zadnjih metrih strl svetovnega prvaka
Pogačar: Enodnevne dirke so mi že od nekdaj všeč