Trio Pogačar, Roglič in Mohorič bo v Avstraliji v ožjem krogu favoritov. Foto: Vasja Ambrožič/SPORT MEDIA FOCUS
Trio Pogačar, Roglič in Mohorič bo v Avstraliji v ožjem krogu favoritov. Foto: Vasja Ambrožič/SPORT MEDIA FOCUS

Svetovno prvenstvo bo potekalo v Wollongongu, ki leži 85 kilometrov južno od Sydneyja.

Cestna dirka elite se bo 25. septembra začela v Helensburghu in bo po 27 kilometrih zavila na goro Keira. To je 8,7 km dolg vzpon s povprečnim naklonom pet odstotkov. To je najtežji vzpon na dirki, a ne bo odločilen, saj bo na vrsti na začetku dirke.

Foto: Organizator/Wollongong 2022
Foto: Organizator/Wollongong 2022

Sledili bodo krogi okoli Woollongonga. Vsak bo dolg 17 kilometrov in kar 12-krat bodo morali kolesarji čez goro Pleasant. To je klanec, dolg 1,1 km, s povprečnim naklonom 7,7 odstotka. Mestoma so nakloni tudi dvomestni, največ 14-odstotni. Z vrha do cilja je 8 km, kar prinaša izjemno odskočno desko za napade, tudi zadnjega.

Trasa je najbolj po okusu puncheurjev – kolesarjev na poskok, ki jim uspeva z napadi na krajših in strmih klancih. Najboljši v tem je dvakratni zaporedni svetovni prvak Julian Alaphilippe, ki se mu ponuja izziv, da še tretjič zapored osvoji mavrično majico in ponovi rekordni dosežek Petra Sagana. Vsekakor pa bi lahko Loulouja izzvala Wout van Aert in Mathieu van der Poel, na tovrstni progi pa se dvigujejo tudi slovenske delnice.

Slovenija z udarnim triom Tadej Pogačar, Primož Roglič in Matej Mohorič bo zagotovo krojila razplet in se borila tudi za zmago ter tako želeno novo odličje na cestni dirki.

Sorodna novica Avstralci presenetili – poskočna proga in ne za čiste sprinterje