Jan Tratnik: Upam, da bom letos čim večkrat dirkal na svoj rezultat

Sezono je več kot odlično začel Jan Tratnik, slovenska kolesarska lokomotiva, ki je potreboval nekaj več sezon kot najboljša Slovenca na svetovni lestvici, da si je dokončno izklesal svoje ime v svetovnem pelotonu.

Že uvodne dirke olimpijskega leta so potrdile, da je Sjuk našel mesto, ki mu gre v morda najmočnejši ekipi na svetu, ki jo je po lanski sezoni zapustil Primož Roglič. Ni jih malo, ki še danes menijo, da je Idrijčan v nizozemsko vrsto prišel le zaradi Kisovčana. Ko je v povojih sezone dobil dirko Omloop v Belgiji, je dokončno na svojo stran dobil tudi množice, ki ob severnjaških cestah v vsakem trenutku natanko vedo, kdo se pelje mimo njih. Pa tudi, če so povsem blatni ali obdani s suhim prahom tekmovalne podlage, kjer se vozijo dirke najvišjega ranga.

Sorodna novica Vrhunski izidi slovenske kolesarske kolonije

Padec na dirki med Gentom in Wevelgemom je deloval grozovito in skorajda nihče ni niti pomislil, da bo Jan Tratnik na kolesu znova le štiri dni pozneje na Dirki po Flandriji. Le nekaj kilometrov pred odstopom Wouta van Aerta je zaradi bolečin moral sestopiti tudi Tratnik. Na dan pogovora z njim je bil že na kolesu. Konec tedna, ko večina pri nas stiska pesti za Primoža Rogliča na Baskiji, pravi, da bo znova v polnem pogonu. Jan Tratnik si močno želi, da bi ga pri moštvu Visme uslišali in bi mu omogočili, da noge zavrti na pravi dirki, še preden bo v Torinu začel Giro, ki mu je lani spolzel skozi noge.

Velika želja je Dirka po Romandiji. Odločajo pa seveda športni direktorji pri rumeno-črnih. Jan Tratnik je tudi nepogrešljiv člen slovenske reprezentance, ki jo v tem letu čakata najmanj dva pomembna izpita. Najmanj na olimpijskih cestah v Parizu si tudi sam želi dirkati za svoj izid. Kot vedno pa bo znal biti v službi "njenega veličanstva" – zmage. In to tako v svojem moštvu kot v reprezentančni zasedbi.