Jan Polanc je lani tako kot Primož Roglič nekaj časa nosil rožnato majico vodilnega na Giru. Foto: Twitter/@giroditalia
Jan Polanc je lani tako kot Primož Roglič nekaj časa nosil rožnato majico vodilnega na Giru. Foto: Twitter/@giroditalia

Po ustavitvi širjenja pandemije novega koronavirusa bodo poskušali v prvi vrsti izpeljati dirke, ki bodo tedaj na sporedu, če bo to omogočal koledar, pa tudi tri največje tritedenske dirke Dirko po Italiji, Dirko po Franciji in Dirko po Španiji, ter spomladi odpovedane največje klasike, t. i. "spomenike" - Milano‒San Remo, Dirko po Flandriji, Paris‒Roubaix in Liege‒BastogneLiege.

UCI ne izključuje možnosti, da bi se lahko dirke prekrivale oziroma bi potekale sočasno.

Dirko po Italiji, ki bi se morala začeti 9. maja v Budimpešti, so prejšnji teden do nadaljnjega preložili za nedoločen čas.

UCI je zanikal nekatere navedbe v medijih, da naj bi bil štart Gira preložen na 29. maj, prav tako pa poročanje o domnevnih izjavah predsednika UCI-ja Davida Lappartienta, ki naj bi v pogovoru za France TV Sport dejal, da bo Dirka po Italiji najverjetneje na sporedu jeseni in najbrž krajša, kot je bilo sprva načrtovano.

"V tem trenutku ni bila sprejeta še nobena odločitev, kdaj in v kakšni obliki bodo izpeljane preložene dirke. O tem bomo razpravljali na naslednjih sestankih," so v izjavi za javnost poudarili pri UCI-ju.

Julijska Dirka po Franciji za zdaj ostaja na koledarju v skladu s prvotnimi načrti.