Foto:
Foto:

Med člani bodo na cestni dirki nastopili Uroš Murn, Jure Golčer, Matej Mugerli in Kristjan Fajt. Dobitnik odličja pred tremi leti, Andrej Hauptman, ne bo nastopil, saj naj mu proga v Veroni ne bi ležala. Pri Kolesarski zvezi Slovenije upajo, da bo za Slovenijo nastopil tudi Tadej Valjavec. Besničan trenutno nastopa na Dirki po Španiji, prvenstva pa naj bi se udeležil, če ne bo preveč izčrpan.

"Tadej se bo verjetno odločil tik pred koncem Vuelte. Podobno je bilo pred olimpijskimi igrami v Atenah, kjer je bil nastop pogojen s Tourom, ki pa se ga Tadej nato ni udeležil. Tudi tam Valjavec ni želel biti le olimpijec, ampak je imel željo, da se tudi dokaže. Enako je zdaj. Poleg prave forme mora imeti tekmovalec tudi pravo motivacijo in velike želje. V nasprotnem je boljše, da dobijo priložnost mlajši tekmovalci. To je denimo storil Hauptman, kateremu trasa ni pisana na kožo in prav nobenega smisla nima, da se vozi v skupini. Podobno velja za Štanglja, ki v tem trenutku za SP ni pripravljen," je možnosti za nastop Valjavca na prvenstvu ocenil selektor slovenskih reprezentanc Gorazd Penko.

V kronometru bosta barve Slovenije branila Dean Podgornik in Gregor Gazvoda. Najbližje kolajni v Veroni naj bi bil Janez Brajkovič v kronometru v kategoriji do 23 let. Poleg Brajkoviča bodo v isti kategoriji nastopili še Tomaž Nose, Andrej Omulec, Matic Strgar in Miha Švab.

Med mladinci bodo tekmovali Simon Špilak, Kristijan Koren, Jože Senekovič, Gašper Švab in Marko Hlebanja, med ženskami pa bo nastopila Blaža Klemenčič v kronometru.