Foto:
Foto:

Edini tovrstni objekt v Sloveniji so za potrebe svetovnega mladinskega kolesarskega prvenstva zgradili leta 1996. Čeprav je od prireditve minilo že skoraj devet let, objekt nima uporabnega dovoljenja in ni vpisan v geodetsko evidenco.

Organizator prvenstva društvo Cyclotour je zaradi več sto milijonskih dolgov pristalo v likvidacijskem postopku, veledrom pa je tudi s pomočjo vandalov žalostno propadal.

Mestna občina Novo mesto je pred dobrima dvema letom postala lastnica zemljišč na katerih se nahaja veledrom s pripadajočo infrastrukturo. Da objekt ne bi še vnaprej prodal, je občinski svet na svoji zadnji seji sklenil, da se ga za pet let da v najem kolesarskemu klubu Krka. Pogodbo o tem sta dopoldne podpisala podžupan Alojz Muhič in predsednik kolesarskega kluba Robert Skobe.

Uporabno dovoljenje naj bi pridobili do poletja. Nekatera vzdrževanja bodo v kolesarskem klubu opravili s prostovoljnim delom, je napovedal Janez Jagodic. V šestih mesecih bo pripravljen tudi razvojni načrt za športni park veledrom Novo mesto, pravi podžupan Alojz Muhič.

Danes še ni povsem jasno, ali je športni kompleks bremen prost, saj likvidacijski postopek proti Cyclotouru na sodišču še ni končan.