Borut Božič je upravičil vlogo favorita in z lahkoto dobil uvodno etapo slovenskega kroga. Foto: RTV SLO
Borut Božič je upravičil vlogo favorita in z lahkoto dobil uvodno etapo slovenskega kroga. Foto: RTV SLO
Borut Božič
Le trije kolesarji imajo v letošnji sezoni več zmag kot Borut Božič. Foto: RTV SLO

Že na štartu se je karavana "vdala v usodo", da se etapa od Lendave do Brežic (229 km) ne more končati drugače kot s šprintom, v katerem je Božič suvereno slavil že svojo deseto letošnjo zmago. Večje presenečenje je drugo mesto Gorazda Štanglja, česar še sam ni pričakoval. Tretji je bil estonski specialist za šprinte Anders Aug.

"Res smo si želeli to zmago, za katero je zaslužna vsa ekipa na čelu z Matijo Kvasino in Radom Rogino. V zadnjih dveh kilometrih sta naredila selekcijo, tako da nas je v boju za zmago ostalo le sedem. Lepo je obleči rumeno majico in upamo, da jo bomo nosili do konca. Sam zato sicer nimam veliko možnosti, upam pa, da jo bom jutri predal Juretu Golčerju," je bil zadovoljen Božič.

Ritem prve etape je bil rekreacijski, tako da so bile gledalci na cilju v Brežicah že zelo nestrpni. Karavana je zamujala kar za eno uro! Favoriti za skupno zmago so očitno hranili moči za naslednji etapi, ki bosta odločili o skupnem zmagovalcu. Petkova s ciljem na Sveti Gori bo že prvo sito. Favorit za zmago je Jure Golčer.

1. ETAPA, Lendava - Brežice, 229 km:
1. B. BOŽIČ SLO 5:30:20 2. G. ŠTANGELJ SLO vsi 3. A. AUG EST 4. Z. KLEMENČIČ SLO isti 5. C. CUCINOTA ITA 6. M. GAVAZZI ITA čas Skupni vrstni red:
1. B. BOŽIČ SLO 5:30:07 2. G. ŠTANGELJ SLO +0:07 3. A. AUG EST 0:09 4. Z. KLEMENČIČ SLO 0:09 5. C. CUCINOTA ITA 0:10 6. M. GAVAZZI ITA 0:10 7. J. ZRIMŠEK SLO 0:11 8. Z. KLEMENČIČ SLO 0:12